ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντηση του επικεφαλή Γ.Γρ.Αποδήμου Ελληνισμού με μέλη της Παγκ.Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), είχε την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Κατά την συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, αλλά και γενικότερα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στις πρώτες ενέργειες στις οποίες ήδη έχει προβεί η υπηρεσία του σχετικά με το γραφείο εξυπηρέτησης Αποδήμων, την προετοιμασία για το νέο νομοσχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, καθώς και τις πρώτες σκέψεις για μια εκπροσώπηση, αντιπροσωπευτική, των Αποδήμων Ελλήνων στην Ελληνική Βουλή, μέσα από μια εκλογική διαδικασία που να μην ανατρέπει όμως την ελεύθερη, δημοκρατική, βούληση των πολιτών που ζουν, εργάζονται και φορο-λογούνται στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης ενδελεχώς η παγκόσμια οικονομική κατάσταση όπου όλοι συμφώνησαν στην αποτυχία της Ευρωπαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως μια μηχανή παραγωγής κέρδους και όχι ως αυθύπαρκτης προσωπικότητας, όχι ως δημιουργικά πνεύματα παραγωγής ιδεών αλλά ως νούμερα τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών, γεγονός που οδηγεί σταδιακά στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης παγκοσμίως. Μιας τάξης που διασφάλιζε την οικονομική ευρωστία της ανώτερης τάξης και την αξιοπρεπή διαβίωση των κατώτερων κοινωνικών ομάδων, ήτοι των οικονομικά ασθενέστερων.

Συμφωνήθηκε απ’ όλους ότι αυτός ο οικονομικός τρόπος προσέγγισης που έχει σαν βάση του την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία, είναι βαθειά ριζωμένος στο Ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό και πως οι μόνοι που μπορούν να τον μεταλαμπαδεύσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπατριώτες τους στις χώρες όπου ζουν και διαπρέπουν, είναι ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί, μέλη του συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε., γυναίκες και άντρες που έφθασαν τόσο ψηλά και έτυχαν τόσο μεγάλης αποδοχής από τους λαούς που εκπροσωπούν αλλά και από τους ηγέτες των χωρών τους, έχοντας μέσα στην ψυχή τους αυτόν ακριβώς τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και τον Ελληνικό τρόπο ζωής, όπως και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες στο σύνολό τους μαζί με τους φίλους τους.
Αυτό είναι και το πιο τρανό παράδειγμα ότι μόνον οι κοινωνίες των οποίων η οικονομική πολιτική έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρεπή του διαβίωση, μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.

Στην συνάντηση παρέστησαν:
Από την Γ.Γ.Α.Ε. :
– Ο Επικεφαλής κ. Μιχάλης Κόκκινος
– Ο Αναπλ. Γενικός Διευθυντής, κ. Δημήτρης Πλευράκης

Από την Πα.Δ.Ε.Ε.:
– Ο Πρόεδρος, κ. John Pandazopoulos, πρώην Βουλευτής της Πολιτείας  της Βικτώρια και πρώην υπουργός πολιτισμού, Αυστραλία.
– Ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Thomas Katsiantonis, Πολιτειακός Βουλευτής  New Hampshire, ΗΠΑ.
– Ο Ταμίας, κ. Peter Katsambanis, Βουλευτής του Κοινοβουλίου της  Περιφέρειας της Δυτικής Αυστραλίας, Αυστραλία.
– Το Μέλος, κ. Pana Merchant, Γερουσιαστής, Καναδάς.
– Το Μέλος, κ. Leonidas Raptakis, Πολιτειακός Γερουσιαστής Rhodes  Island, ΗΠΑ.
– Το Μέλος, κ. Dragos Gabriel Zisopol, Βουλευτής, Ρουμανία.
– Το Μέλος, κ. Ted Rokas, Πολιτειακός Βουλευτής New Hampshire,  ΗΠΑ.

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.