ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Σιαουλιάι της Λιθουανίας

Συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρου Συρόπουλου και του Αντιπρύτανη Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου  Σιαουλιάι της Λιθουανίας κ. Remigijus Bubnys πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 στο γραφείο του πρώτου.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Αντιπρύτανη κ.  Bubnys στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus+ και των συναντήσεων που είχε τόσο με την Κοσμητορισσα της Σχολής κ. Έλενας Θεοδωροπούλου όσο και με τους Προέδρους των τριών Τμημάτων καθώς και τους καθηγητές εκπροσώπους κάθε Τμήματος στο Πρόγραμμα Erasmus.

 

Ας σημειωθεί ότι τα δύο ιδρύματα συνεργάζονται ήδη με άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σάμος). Το Πανεπιστήμιο Σιαουλιάι θεωρείται ένα από το πλέον έγκυρα για σπουδές Παιδαγωγικού περιεχομένου και το μοναδικό στη χώρα του με ειδικευμένες σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Λιθουανίας εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας  τόσο με τα δύο παιδαγωγικά τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΠΤΔΕ, ΤΕΠΑΕΣ) όσο και με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών σε θέματα διεθνών σχέσεων και αρχαιογνωσίας, στα πλαίσια λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση».

Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση μεταξύ των ομολόγων των δύο Πανεπιστημίων επάνω σε θέμα σπουδών και η διερεύνηση δυνατοτήτων ανταλλαγής φοιτητών σε προπτυχιακό-μεταπτυχιακό επίπεδο, διενέργειας Πρακτικής Άσκησης και στις δύο χώρες, καθώς και ανταλλαγή καθηγητών για διδασκαλία και συμμετοχή σε κοινά προγράμματα έρευνας. Αποφασίστηκε η σύναψη Ιδρυματικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για τη διευκόλυνση των παραπάνω συνεργιών.

 

(από αριστερά: ο Πρόεδρος του ΤΜΣ κ. Ιωάννης Σεϊμένης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Λιθουανίας κ. Remigijus Bubnys, ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Σπύρος Συρόπουλος)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.