ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντηση εργασίας για το νερό

Ενωμένοι και οπλισμένοι, με αποφάσεις, συνέργειες, λογική και δύναμη πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για το περιβάλλον μας και για την υδροοικονομία των νησιών μας. Το νερό, το πολυτιμότερο αγαθό είναι συνώνυμο της ίδιας της ζωής πάνω στη γη και ταυτίζεται μαζί της. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι πάντες τόσο το καλύτερο για όλους μας. Στο νησί της Ρόδου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τη ΔΕΥΑΡ, βρίσκονται από κοινού στην πρώτη γραμμή για υδροδότηση, επάρκεια νερού και πρέπει με συντονισμένες προσπάθειες να σχεδιάσουμε το μέλλον.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ, πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους υδάτινους πόρους του νησιού και το νερό από το Φράγμα Γαδουρά, που σήμερα σε μια δύσκολη εποχή για τη στάθμη των υδροφόρων οριζόντων, δίνει λύσεις. Είναι ένας ορίζοντας υδροοικονομίας από μόνο του, για το παρόν και το μέλλον. Αυτά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Γιάννης Φλεβάρης, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Τσίκκης δήλωσε την επιθυμία να επιτευχθεί σύνδεση με το δίκτυο μεταφοράς νερού του φράγματος και σε άλλες περιοχές του νησιού με κοινό σχεδιασμό και στρατηγική.

 

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος της ΠΝΑι μεταξύ Περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για την από κοινού αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, ο προϊστ. της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δωδ/σου ΠΝΑι κ. Παναγιώτης Βενέρης και ο προϊστ. της Δνσης Δικτύων ΔΕΥΑΡ κ. Σάββας Μάτσης.

 

Συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας των δυο πλευρών για την επίλυση προβλημάτων  που σχετίζονται με την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προέρχεται από παράνομες συνδέσεις και παράνομη διάθεση υγρών αποβλήτων καθώς και σε ζητήματα υδροοικονομίας.

 

Από την Περιφέρεια ζητήθηκε επίσης η συνδρομή της ΔΕΥΑΡ για τον έλεγχο της ποιότητας του ύδατος που παρέχεται με υδροφόρα πλοία στα άνυδρα νησιά και συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας και στον τομέα αυτό. Για το ζήτημα αυτό είχε προηγηθεί συνάντηση της Περιφέρειας με τον υδρομεταφορέα στα άνυδρα νησιά της Δωδ/σου με νερό που αντλείται από τις γεωτρήσεις της Καλάθου. Προσδιορίσθηκε πλαίσιο για την ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των αντλούμενων υδάτων.

 

Κατά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και ο στόχος είναι να προκύψουν καλά αποτελέσματα για το νησί. Αυτό το στόχο θα υπηρετήσουμε.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.