ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη

Προωθείται πρόγραμμα αφαλατώσεων σε Πάτμο και Καστελόριζο για αντιμετώπιση της λειψυδρίας με μειωμένο κόστος σε σύγκριση με αυτό της μεταφοράς νερού

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη και με στελέχη της Α.Δ.Α. για Π.ΑΜ. – Π.Σ.Ε.Α.

Συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν νησιωτικές πολιτικές τα νησιά μας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την πρόσφατη παρουσία του στον Πειραιά στις 13 & 14.9.2016 όπου είχε συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στα κεντρικά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ.Α.).

Συγκεκριμένα ο κ. Χ. Κόκκινος:

  1. Συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη, στον οποίο έθεσε το θέμα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας λόγω της ανομβρίας, αλλά και της μεγάλης ζήτησης νερού λόγω της παρουσίας πολλών επισκεπτών. Ο κ. Χ. Κόκκινος έκανε αναφορά και στην ανάγκη να επισκευαστούν οι υδατοδεξαμενές που έχουν κατασκευαστεί αλλά δεν έχουν αποδώσει σε πολλά από τα νησιά μας, λόγω του ότι δε συγκρατούν νερό. Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση των υδάτινων αποθεμάτων από τις γεωτρήσεις και την ανάγκη για εκτεταμένη τοποθέτηση αφαλατώσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος στην περιοχή μας.
    Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλης ενημέρωσε τον κ. Χ. Κόκκινο ότι μέχρι τέλος του έτους θα αυξηθεί κατά 30% ο προϋπολογισμός που αρχικά είχε εγκριθεί για μεταφορά νερού στα νησιά μας και ήδη αναμένεται η τελική έγκριση αυτής της απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι θα αντιμετωπιστεί τα αιτήματα για νερό μέχρι το τέλος του 2016.
    Επίσης ανακοίνωσε ότι για το Καστελόριζο και για την Πάτμο προωθείται πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης και αξιοποίησης αφαλατώσεων με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία που θα διαθέτει το νερό σε τιμές κατά 80% και πλέον μικρότερες απ’ ό,τι κοστίζει σήμερα στους κατοίκους και στο ελληνικό δημόσιο το μεταφερόμενο νερό με καράβια.

    Η συνάντηση εργασίας που έγινε σε καλό κλίμα θα έχει και συνέχεια με επιπλέον προτάσεις που θα καταθέσει ο κ. Χ. Κόκκινος προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενώ συγχρόνως κάλεσε και το Γενικό Γραμματέα κ. Γιαννέλη να πραγματοποιήσει περιοδεία στα νησιά μας που ζητούν ζητούν εναγωνίως να εφαρμοστούν οι νησιωτικές πολιτικές.

  2. Επίσης ο κ. Χ. Κόκκινος στον Πειραιά επισκέφθηκε τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπου είχε συνεργασία με τον επικεφαλής του τομέα Π.ΑΜ. – Π.Σ.Ε.Α. της Α.Δ.Α. με στόχο την εναρμόνιση των δράσεων Π.Ν.Αι. και Α.Δ.Α. σε αυτόν τον τομέα.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.