ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντηση εργασίας της ΑΝΔΩ με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER (CLLD) 2014-2020

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER (CLLD) 2014-2020 από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν οι προτάσεις της ΑΝΔΩ που αφορούν την περιοχή παρέμβασης και την στρατηγική τοπικής ανάπτυξης του νέου προγράμματος που θα υποβληθεί στην επικείμενη πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Νομό Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση με τον κ. Χατζημάρκο συμμετείχαν από πλευράς ΑΝΔΩ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Ρένα Παυλάκη και ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Κώστας Ζήφος.

Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να διεκδικούμε το μέγιστο της χρηματοδότησης για τον Νομό μας ενώ και οι δράσεις του νέου προγράμματος θα ενισχύσουν την δοκιμαζόμενη οικονομία των νησιών μας όπως διαμορφώνεται με την υφιστάμενη κρίση. Συμφώνησε να εφαρμοσθούν οι δράσεις σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του Νομού ενώ πρότεινε να δοθεί προτεραιότητα στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά του Νομού μας. Τέλος έγινε αναφορά σε προτάσεις για επενδύσεις από την Περιφέρεια κυρίως στον τομέα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και των συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα ο οποίος αποτελεί και κύριο στόχο της περιφερειακής αλλά και της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Η κ. Παυλάκη ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για την άψογη συνεργασία και την στήριξή του στις δράσεις της ΑΝΔΩ, τόσο στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όσο και στην Τεχνική Υποστήριξη των μικρών ΟΤΑ του Νομού. Τόνισε την κρισιμότητα του τρέχοντος έτους το οποίο αποτελεί έτος μετάβασης από την προηγούμενη, στη νέα προγραμματική περίοδο, αλλά και έτος διεκδίκησης νέων πόρων για τα Δωδεκάνησα. Η εμπειρία της ΑΝΔΩ και ο τρόπος λειτουργίας της, εγγυάται την ορθή διαχείριση αλλά και την ενθάρρυνση – υποστήριξη του κάθε μικροεπενδυτή των προγραμμάτων της, με την επιτόπια παρουσία της σε κάθε νησί, δίπλα στα προβλήματα που δημιουργούνται. Η επιτυχία του προγράμματος LEADER οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποκεντρωμένη διαχείρισή του από φορείς – κοινών δομών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Οι διαδικασίες συναντήσεων – διαβουλεύσεων από την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. συνεχίζονται με επόμενο σταθμό το νησί της Κω όπου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τους φορείς αλλά και εν δυνάμει επενδυτές – ενδιαφερόμενους για το νέο πρόγραμμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα και τις δράσεις ενημέρωσης – διαβούλευσης: κ. Κώστας Ζήφος, Διευθυντής ΑΝ.ΔΩ. τηλ: 2241075323, web-site: www.ando.gr/clld και www.facebook.com/anaptixiaki.

 

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος

Ρένα Παυλάκη

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.