ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συναγερμός στο Ισραήλ: Μαχαιριές, σφαίρες και λουτρό αίματος μια ανάσα… από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα, οι πέντε σοβαρά, σε επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν από έναν μόνο άνδρα στο Τελ Αβίβ, σε μια απόσταση περίπου 15 λεπτών με τα πόδια από το σημείο όπου ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ανέφεραν η ισραηλινή αστυνομία και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Ο δράστης των επιθέσεων αυτών, για τον οποίο δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία ως τώρα, σκοτώθηκε από αστυνομικούς, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Τουλάχιστον 5 από τα πρόσωπα που μαχαιρώθηκαν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκόμους του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom.

Ο δράστης αρχικά επιτέθηκε και τραυμάτισε πολλούς διερχόμενους σε παραλιακό δρόμο της Γιάφας, μιας ιστορικής συνοικίας και μιας από τις πλέον τουριστικές περιοχές του Τελ Αβίβ, ανέφερε η αστυνομία. Λίμνες αίματος ήταν ορατές στο σημείο και κάποιος ανώνυμος είχε ήδη αφήσει ένα μπουκέτο με λουλούδια εκεί, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατόπιν, ο δράστης των επιθέσεων συνέχισε να κινείται κατά μήκος της παραλίας και μαχαίρωσε πολλά ακόμη πρόσωπα πριν πέσει νεκρός.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμιά πληροφορία για τον δράστη, τον οποίο απλώς περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «τρομοκράτη». Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδόν καθημερινών παρόμοιων ενεργειών που διαπράττονται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ.

Τα βίαια επεισόδια αυτά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 183 Παλαιστίνιους, 28 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου, χωρίς να υπολογίζονται ο δράστης και το θύμα των επιθέσεων στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.