ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συμμορία μπούκαρε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα και τα άδειαζε!

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο είχε η συμμορία που δρούσε σε όλη την Αττική. Η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, έκλεβε αυτοκίνητα και στην συνέχεια με αυτά έμπαινε σε καταστήματα και τα άδειαζε. Στην συνέχεια έκαιγε τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ερημικές περιοχές.

Συνελήφθησαν στα Πατήσια τρία άτομα ηλικίας 19, 24 και 29 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21 έτους συνεργός τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, του εμπρησμού και της απείθειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Για να πετύχουν το σκοπό τους έκλεβαν τα βράδια αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να “μπουκάρουν” σε καταστήματα.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα δικό τους «συνοδευτικό», πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα κατάλληλα για εμβολισμό καταστήματα, ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, χρησιμοποιούσαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στη συνέχεια, ορισμένα από τα μέλη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, έμπαιναν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα και προϊόντα, ενώ στη συνέχεια πήγαιναν σε ερημικές περιοχές και έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πέντε εμπρησμοί. Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.