ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στη Γενική Απεργία ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου

Την 17η Μαΐου 2017 συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου (Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Οικοδόμοι και Οδηγοί οχημάτων Δημοσίας Χρήσεως), των Επιστημονικών φορέων της Ρόδου (Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ΤΕΕ Δωδεκανήσου και Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου), των Εμπόρων – Βιοτεχνών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι τουΝομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων, των Ενστόλων και των Φοιτητών.

Παρουσία δεκάδων ιατρών μελών του Ι.Σ.Ρ. ενσωματωθήκαμε με τις υπόλοιπες εργατικές και επαγγελματικές τάξεις του νησιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις απώλειες του εισοδήματος που θα υποστούμε μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μετά την ψήφιση των νέων μέτρων που προβλέπονται στο 4ο μνημόνιο.

Κατόπιν των τοποθετήσεων των παριστάμενων εκπροσώπων, πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να επιδώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματα μας και να απαιτήσουμε από  τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές της συγκυβέρνησης να αφουγκραστούν την κοινωνία και να μην ψηφίσουν το 4ο Μνημόνιο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε παρουσία αστυνομικών που μας απέτρεψαν να εισέλθουμε στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που κατάγγελλαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις την παρουσία της αστυνομίας, τώρα που κυβερνούν, την χρησιμοποιούν για να κρύβονται αποφεύγοντας κάθε μορφή διαλόγου με την κοινωνία.  

Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Από το σύνθημα δικής τους εμπνεύσεως “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” περάσαμε στην εποχή “ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ”.

Η κοινωνία διαμαρτύρεται για τα δυσβάστακτα νέα μέτρα και το μέλλον καθίσταται δυσοίωνο για τους ιατρούς αλλά και τους ασθενείς.

 Ο Αγώνας μας θα συνεχιστεί …

 

Για τον Ι.Σ.Ρ

 

         Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

 Χρήστος Απ. Μαντάς                                    Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.