ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συμφωνούν Κοντονής – ΕΟΚ με FIBA: Μια… ανάσα από την αποβολή η ΑΕΚ

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή είχαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, στην οποία συμφώνησαν πως θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα όσα επιτάσσει η FIBA.

Έτσι, από τη στιγμή που η διεθνής ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει πως όποια ομάδα συνταχθεί με το Eurocup θα πρέπει να αποβληθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις, ειδάλλως θα υπάρξει διεθνής μπασκετικός αποκλεισμός σε ολόκληρη τη χώρα, η αποβολή της ΑΕΚ (που έχει συμφωνήσει με το Eurocup), μοιάζει αναπόφευκτη.

Νωρίτερα η ΕΟΚ είχε δημοσιοποιήσει την επιστολή της προς τη FIBA με την οποία δήλωνε πως θα τηρήσει όσα προβλέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς. Το ΔΣ της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη για να αποφασίσει επί του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, κατόπιν πρόσκλησής του, για να συζητήσουν τις σοβαρές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Κατόπιν ανάλυσης όλων των δεδομένων που υπάρχουν και της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και συμφωνία αποδοχής των θέσεων και των επιταγών της FIBA».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.