ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συλλυπητήριες δηλώσεις για την Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη

Συλλυπητήρια δήλωση για την Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη

Η Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη, ένας άνθρωπος πνευματώδης, ευρηματικός, ποιητικός, τίμησε με την παρουσία της και τη διαδρομή της την ποιητική και συγγραφική ζωή της Ρόδου. Η ποιήτρια και συγγραφέας, η φίλη, Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη, προσέφερε τα μέγιστα στο χώρο της, μη ξεχνώντας ποτέ τη γενέτειρά της Σύμη.

Εκπαιδευτικός, ποιήτρια, συγγραφέας, μέλος του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Περιοδικού “HELIOS”, μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, προσέφερε στην τέχνη, στη γνώση, στην παιδεία.  Εξέδωσε ποιητικές συλλογές και μυθιστορήματα που αγαπήθηκαν, εκτιμήθηκαν και αναγνωρίστηκαν, ενώ η ίδια συνέχιζε σταθερά, ποιοτικά και γεμάτη γνώσεις το ταξίδι της ζωής. Τελευταία της ποιητική συλλογή «Το ψύχος των ψυχών» που ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μία φορά το μέγεθος της πνευματικής και γνωστικής της κατάρτισης.

Εύχομαι στη φίλη Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη, καλό ταξίδι και εκφράζω με όλη μου την αγάπη και την ειλικρίνεια τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της εκλιπόντος. Η σύντομη δήλωσή μου, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτή τη γυναίκα που προσέφερε τη ζωή της στην τέχνη.

Ας είναι αιώνια και ιερή η μνήμη της.

 

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ.

 

Η Ρόδος θρηνεί τον αιφνίδιο χαμό της διακεκριμένης Δωδεκανήσιας λογοτέχνη και ποιήτριας Ειρήνης Βογιατζή Χαραλάμπη.

Η ποιότητα του λογοτεχνικού της έργου αναγνωρίστηκε σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ για την  προσφορά της στην εκπαίδευση και τα γράμματα γενικότερα αγαπήθηκε απ’ όλους τους συμπατριώτες μας.

Ο ευαίσθητος και γεμάτος αγάπη για το συνάνθρωπό της χαρακτήρας  και η φιλοπατρία της, δεν την άφησαν αδιάφορη για την κατάσταση που βιώνει ο τόπο μας, υψώνοντας τη φωνή της για καρτερία και εθνική αφύπνιση.

Με τιμούσε με τη φιλία της και με καθιστούσε πολλές φορές κοινωνό των σκέψεων, των ιδεών, των ενεργειών  της.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζω στα παιδιά της τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου. Αιωνία της η μνήμη.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.