ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με Έλληνες επιβάτες

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Celestial Crystal» με σημαία Μάλτας, που συγκρούσθηκε τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλλίπολης στο στενό των Δαρδανελίων.

Στο «Celestial Crystal» επιβαίνουν οκτακόσιοι πενήντα τρεις (853) επιβάτες, από τους οποίους εκατόν εβδομήντα (170) Έλληνες και τριακόσια ογδόντα δύο (382) μέλη του πληρώματος εκ των οποίων πενήντα (50) Έλληνες. Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο πλοία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το θάλαμο επιχειρήσεων του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επικράτησε απόλυτη τάξη και ψυχραιμία στους επιβάτες ενώ ο πλοίαρχος ενημέρωσε άμεσα το πλήρωμα και τις λιμενικές τουρκικές αρχές.

Τελικά, το πλοίο αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών προχώρησε σε ακύρωση της συγκεκριμένης 7ήμερης κρουαζιέρας.

Παράλληλα, δρομολογεί την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες είτε για τη συνέχιση της κρουαζιέρας με κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας εξασφαλίζοντας δωρεάν διαμονή και αεροπορικό εισιτήριο.

Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν λαμβάνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Το στενό των Δαρδανελίων είναι μια θαλάσσια περιοχή που έχουν αναφερθεί αρκετά ατυχήματα λόγω της πυκνότητας της κυκλοφορίας, των έντονων και απρόβλεπτων ρευμάτων καθώς και του στενού διάπλου.

Επίσης, έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από πλοιάρχους διαφόρων πλοίων προβλήματα στην ορατότητα λόγω της δυσκολίας εντοπισμού των φανών ναυσιπλοΐας, εξαιτίας του φωτισμού στις ακτές.

kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.