ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συγκλονίζει η μητέρα του Τάκη Μαυρίκου: Ήταν σαν φυτό από τα φάρμακα

Τις τελευταίες στιγμές του γιου της, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου. «Ο γιος μου δεν προστατεύτηκε όπως θα έπρεπε», λέει η Σοφία Μαυρίκου.

«Ο Τάκης μου πέθαινε. Την τελευταία εβδομάδα πριν από το θάνατό του ήταν σαν φυτό από τα τόσα φάρμακα που έπινε. “Μαμά, πέθαινα χθες” μου είχε πει μία ημέρα πριν από το θάνατό του. Ήταν σαν να βλέπω ένα πτώμα. Τη μοιραία ημέρα του είπα: “Τάκη μου, εσύ πεθαίνεις. Έλα να σε πάμε στο νοσοκομείο. Μη σου περάσει από το μυαλό να οδηγήσεις”» περιγράφει η Σοφία Μαυρίκου σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο.

Η μητέρα του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη, που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές SUV μάρκας Porsche Cayenne το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου στην Αττική οδό, “έσπασε” τη σιωπή της και αποκάλυψε τις τελευταίες 10 μέρες της ζωής του αλλά και την τελευταία τους συνομιλία λίγο πριν από το θάνατό του.

Όπως λέει η κα Σοφία Μαυρίκου, ο γιος της είχε καταρρεύσει ψυχολογικά μετά τη σύλληψή του για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών σε βάρος δημοσίων επιχειρήσεων. «Ο Τάκης ήταν ευαίσθητος άνθρωπος. Γι’ αυτό η σύλληψή του με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο τον κλόνισε και πήγε σε γιατρό. Στη ΓΑΔΑ πέρασα μαζί του ένα βράδυ. Του χάιδευα τα μαλλιά και είχα τα πόδια του πάνω μου. Από την ημέρα εκείνη δεν μπορούσε να κοιμηθεί και του χορηγήθηκαν ηρεμιστικά χάπια. Τις τελευταίες δέκα ημέρες άρχισε να πέφτει ακόμα περισσότερο, διότι προστέθηκαν χάπια πέραν αυτών που του έγραφε ο γιατρός».

«Την τελευταία εβδομάδα πριν από το θάνατό του είχε τρία σοβαρά παθολογικά περιστατικά, κατά τη διάρκεια των οποίων η πίεσή του είχε πέσει στο τέσσερα. Δημοσιογράφος και στενός φίλος του γιου μου ήρθε και μου είπε: “Κυρία Σοφία, πώς κατάντησε έτσι ο Τάκης. Τον είδα και δεν τον αναγνώρισα. Μου είπε να αναλάβω εγώ την εφημερίδα μαζί με εσένα, γιατί δεν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει”. Αμέσως πήρα το γιατρό του τηλέφωνο και του είπα: “Γιατρέ, ο Τάκης δεν είναι καλά. Η πίεσή του πέφτει στο τέσσερα”. Πέντε ημέρες πριν πεθάνει ζήτησα ξανά να τον πάμε στο νοσοκομείο. Δεν τον έβλεπα ποτέ, όμως, παραπάνω από μία ώρα και δεν μπορούσα να πάρω εγώ αποφάσεις».

Όπως περιγράφει, στις 8 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από το μοιραίο, πήρε το αυτοκίνητο μαζί με άνθρωπο της οικογένειας και πήγε στη Βάρη να δει από κοντά το γιο της: «Για δέκα ημέρες ο Τάκης δεν είχε βγει από το σπίτι, γιατί δεν ήταν σε θέση. Βλέπω στον καναπέ ένα πτώμα. “Μαμά, πέθανα απόψε” μου είπε. “Παιδί μου, σήκω να σε πάμε σε μια κλινική”. Ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιδράσει. “Μαμά, μην κάνεις φασαρίες. Μη λες τίποτα. Είμαι άρρωστος”.

Φωτογραφία: Ελεύθερος ΤύποςΦωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος

Στο σπίτι του στη Βάρη μου απάντησαν ότι έχουν φωνάξει γιατρούς του SOS και τον είδαν στο σπίτι. Είναι δυνατόν σε αυτή την κατάσταση να μην πάει στο νοσοκομείο; Κινδύνευε. Χρειαζόταν ορό για να καθαρίσει από τα φάρμακα. Ο οικογενειακός φίλος που ήξερε από φάρμακα είπε στο γιο μου: “Παναγιώτη, τι μπόμπες είναι αυτές που πίνεις; Τρελάθηκες;”. Ήταν συνδυασμός φαρμάκων. Έπινε τέσσερα χάπια το πρωί, δύο το μεσημέρι και πέντε το βράδυ. Ζητώ από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθεί γιατί το παιδί μου έμεινε απροστάτευτο και από την Αστυνομία να με καλέσει για κατάθεση. Να δικαιωθεί ο θάνατος του Τάκη».

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο Τάκης Μαυρίκος μίλησε με το γιατρό του μία ημέρα πριν χάσει τη ζωή του στην Αττική Οδό: «”Γιατρέ, πέθανα απόψε”», του είπε. Ο γιατρός θορυβημένος του είπε να σταματήσει τα φάρμακα που πίνει. “Σταμάτα τα”, του είπε και τον ρώτησε αν πίνει τίποτε άλλο εκτός από αυτά που του είχε χορηγήσει ή αν καταναλώνει αλκοόλ. Ο Τάκης του είπε ότι δεν πίνει καθόλου αλκοόλ. Εγώ δεν ήθελε να μαθαίνω πράγματα για να μη στενοχωριέμαι».

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.