ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Γιαννάκης: «Μεγαλύτερη όλων των ομάδων η Εθνική»

Σε μία πολύ σημαντική τοποθέτηση σχετική με το φλέγον ζήτημα των προκριματικών αγώνων προέβη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού μπάσκετ είναι η Εθνική.

Θέση στο πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της Προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι οποίες συμπίπτουν με τις αντίστοιχες της Ευρωλίγκας αλλά και τη διαμάχη ανάμεσα στην FIBA και την Euroleague, πήρε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. 

Ο «δράκος» τόνισε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως μπορεί το ελληνικό μπάσκετ να έχει την τύχη να διαθέτει πολλές μεγάλες ομάδες, ωστόσο η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Και αυτό γιατί οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτή δεν είναι επαγγελματίες, αλλά άνθρωποι που είναι αφιερωμένοι στην πατρίδα τους και όσα αυτή τους έχει προσφέρει. 

Αναλυτικά η συγκλονιστική δήλωση του Παναγιώτη Γιαννάκη: 

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο και επικίνδυνο μονοπάτι των τελευταίων ετών. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν πλήττει τη FIBA. Δεν πλήττει την Ευρωλίγκα. Πλήττει μονάχα το άθλημα που όλοι αγαπήσαμε και αφιερώσαμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, της ζωής μας σε αυτό. Το μπάσκετ μέσω της Ευρωλίγκας, αλλά και των διοργανώσεων των Εθνικών Ομάδων έχει ένα στόχο: Να γίνει όσο μεγαλύτερο μπορεί. Να προσελκύσει στην αγκαλιά του νέα παιδιά, σαν κι αυτά που είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, να δημιουργήσει νέα κοινά, να γίνει γνωστό και αγαπητό σε πιο πολλές γωνιές της Ευρώπης. Το ελληνικό μπάσκετ είχε κι έχει την ευτυχία να διαθέτει μεγάλες ομάδες, πολύ μεγάλες ομάδες. Η μεγαλύτερη όλων είναι μία: Η Εθνική ομάδα. Αυτό που οι παίκτες υπηρετούν όχι ως επαγγελματίες, αλλά ως άνθρωποι. Άνθρωποι αφιερωμένοι στην πατρίδα τους και σε όλα όσα αυτή τους έχει προσφέρει. Η Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα που ο κόσμος χαίρεται να το βλέπει. Από την άλλη πλευρά, όμως η FIBA έχει ιστορικό και θεσμικό χρέος να υπηρετήσει τις ομάδες που ενώνουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, που κάνουν έναν ολόκληρο λαό κι όχι μόνο ένα κομμάτι αυτού, ευτυχισμένο, που αποδεδειγμένα αποτελούν το βασικό όχημα για την ανάπτυξη του αθλήματος μας. Τις Εθνικές Ομάδες! Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι από τη FIBA, η οποία θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο και όσο πιο σύντομα βρούμε τη λύση ως κοινωνία του μπάσκετ, τόσο πιο κοντά θα έρθει ο κόσμος σε όλους μας». 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.