ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συγκίνηση: Επιστρέφουν τα οστά των 17 Ηρώων που “έπεσαν” στην Κύπρο το ’74

Τον δρόμο της επιστροφής πήραν 17 νεκροί νεκροί από την Ελλάδα που θυσιάστηκαν στην Κύπρο το 1964 και το 1974.
Πρόκειται για τους νεκρούς της τορπιλακάτου «Φαέθων» που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους «Νοράτλας» που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους.
Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Βασίλειο Παπαλάμπρου και τους Ανθυπασπιστές Νικόλαο Κρητικό και Νικόλαο Αθανασίου που υπηρετούσαν το 1974 στην ΕΛΔΥΚ, τον Αντιπτέραρχο Βασίλειο Παναγόπουλο, που ήταν ο Κυβερνήτης του Νοράτλας και τους Ανθυπασπιστές καταδρομείς Σωτήριο Κουρούνη και Στέφανος Τζιλιβάκη.
Μαζί με αυτούς επιστρέφουν στην Ελλάδα και τα οστά των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ, Ελευθέριου Άνθη, Γεώργιου Ζερβομανώλη, Αθανάσιου Καραγεώργου, Ιωάννη Κωνσταντακόπουλου, Κωνσταντίνου Μπροδήμα, Ιωάννη Παπαδόπουλοου, Αργύριο Σίννη, Μανούσου Τριανταφυλλίδη, Βασίλειου Τριάντη και Γεώργιο Χαμουργιωτάκη. Επίσης επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανθυπασπιστής Ναυτικού Νικόλαος Νιάφας, που υπηρετούσε στη τορπιλάκατο «Φαέθων» που βυθίστηκε το 1964.
Τα οστά των πεσόντων παραδόθηκαν την Παρασκευή από τη Κυπριακή Δημοκρατία στους συγγενείς τους, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.