ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συγκεντρώσεις σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας [εικόνες]

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας οργανώθηκαν σε Βερολίνο, Ρώμη και Παρίσι.

Συγκεκριμένα στο Βερολίνο, το Blockupy και τα γερμανικά αντιπολιτευόμενα αριστερά κόμματα Die Linke και Grunen διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία και σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν σε αυτή περίπου 1.800 διαδηλωτές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με ελληνικές σημαίες και πλακάτ κατά της λιτότητας.

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και θα καταλήξει στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. «Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις” και “Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ» ήταν κάποια από αυτά.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ελληνικές σημαίες ή πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αθήνας. «Η τεχνοκρατική, ψυχρή και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη υπό τη διοίκηση της Γερμανίας είναι ανυπόφορη»  έγραφε ένα πανό.

Επίσης, αυτή την ώρα, στο Παρίσι, διαδηλώνουν μέλη αριστερών οργανώσεων υπέρ της Ελλάδας και κατά της πολιτικής της λιτότητας και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει συγκεντρωθεί και μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν αποκλείσει από νωρίς την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στον σταθμό του μετρό «Στάλιγκραντ»-σημείο συνάντησης των διαδηλωτών.

Σύνθημα των Γάλλων διαδηλωτών είναι: «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε».

Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή» των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα. «Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες», δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

 iefimerida.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.