ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτη ιεροσυλία από Μπογδάνο: Το σχόλιο για την Αγία Βαρβάρα που προκάλεσε οργή

Ποιο σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τηνΑγία Βαρβάρα προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις;

Ο γνωστός «αιρετικός» της δημοσιογραφίαςΚωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ έκανε ένα απαράδεκτο σχόλιο για το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται από σήμερα στη χώρα μα

Συγκεκριμένα ο Μπογδάνος χαρακτήρισε το ιερό σκήνωμα… πτώμα. «Τιμές αρχηγού στο ΠΤΩΜΑ της Αγίας Βαρβάρας» είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε με πλήρη ασέβεια και ιεροσυλία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι το εξής:

Με τιμές αρχηγού κράτους διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου (ύψος Praktiker) ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχτηκε το ιερό σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Γύρω από τον κιλλίβαντα τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατούσαν ισάριθμες κορδέλες που θα κατέληγαν στο λείψανο. Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου τηςΑγίας Βαρβάρας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα θα είναι το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας:

agia-varvara-1 agia-varvara-2 agia-varvara-3

fimes.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.