ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σχολικό λεωφορείο στη Σορωνή & δύο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Σχολικό λεωφορείο για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής  προμηθεύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την άμεση δημοπράτηση της προμήθειας σχολικού λεωφορείου για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής Ρόδου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το έργο, που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των οικογενειών με μικρά παιδιά,  στην περιοχή της Σορωνής, είναι προϋπολογισμού 98.400,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου.

Η διαδικασία της δημοπράτησης προμήθειας του λεωφορείου θα κινηθεί άμεσα, με σκοπό να ολοκληρωθεί σε διάστημα, εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

 

Δημοπρατούνται δύο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στο Νότιο Αιγαίο,

με απόφαση Περιφερειάρχη

Την έγκριση δημοπράτησης δυο περιβαλλοντικών έργων Αποκατάστασης ΧΑΔΑ σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του  επικαιροποιημένου  Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τα έργα «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην θέση “Σταυροπέδα” του Δήμου Άνδρου», προϋπολογισμού 1.267.000,00 ευρώ και «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην θέση “Γιαννοχώραφα” του Δήμου Καλύμνου», συνολικού προϋπολογισμού 129.920,00 ευρώ.

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ και αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του σχεδιασμού σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο για την διαχείριση των απορριμμάτων, που περιλαμβάνει την αποκατάσταση των λειτουργούντων ΧΑΔΑ, με σκοπό την οριστική λήξη της λειτουργίας τους, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.