ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σχεδόν 10.000 πρόσφυγες πέρασαν στην Ελλάδα μόνο το τελευταίο 24ωρο

Σε Μυτιλήνη, Χίο και Λέσβο έφτασαν 9.763 άνθρωποι από το πρωί της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας – Στη Μυτιλήνη βρίσκονταν ήδη περίπου 6.500 πρόσφυγες και μετανάστες – Ασφυκτική η κατάσταση στο νησί

Αριθμοί ρεκόρ που αφορούν αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, από το πρωί χθες Κυριακή μέχρι και σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο πέρασαν συνολικά 9.763 άνθρωποι. Από αυτά περίπου 1.500 πέρασαν στη Σάμο, περίπου 2.500 πέρασαν στη Χίο -όπου ας σημειωθεί δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογα μεγάλος αριθμός αφίξεων- και οι υπόλοιποι, περισσότεροι από 5.000, πέρασαν στη Λέσβο.

Ο τελευταίος αριθμός ήρθε να προστεθεί στις περίπου 6.500 ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στη Λέσβο, οι περισσότεροι στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής της Μόριας περιμένοντας την καταγραφή τους. Δεδομένου αυτού η κατάσταση στο Κέντρο είναι δύσκολη αφού οι υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιους μεγάλους αριθμούς αφίξεων οπότε και η διεκπεραίωση γίνεται δύσκολα.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.