ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σωτρίλλης & Τσοπανάκης για Ανανία-Κουνάκη

Θωμάς Σωτρίλλης: Η προσπάθεια ποινικοποίησης μιας καθαρά πολιτικής απόφασης του Περιφερειάρχη, είναι σοβαρό πολιτικό ολίσθημα, που δεν έχει προηγούμενο στην αυτοδιοίκηση

Εκπλήττομαι μετά την πληροφορία ότι το δίδυμο Ανανία – Κουνάκη μήνυσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για συκοφαντική δυσφήμιση, που αφορά τις απαντήσεις του Γραφείου Τύπου σε δηλώσεις τους.

Εκπλήττομαι, διότι τα επίμαχα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας, δεν αναφέρουν τίποτα που να μην είναι απολύτως αληθές. Από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων της σημερινής περιφερειακής αρχής, της οποίας ήταν μέλη, ήταν φανερό ότι οι επιδιώξεις τους ήταν αυτές. Να καταλάβουν θέσεις έμμισθες στην Περιφέρεια.

Η μήνυσή τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιχείρηση ποινικοποίησης μιας καθαρά πολιτικής απόφασης του Περιφερειάρχη και αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ολίσθημα, που δεν έχει προηγούμενο στην αυτοδιοίκηση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Περιφερειάρχη να κάνει τις επιλογές του για τις θέσεις ευθύνης. Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί. Φανταστείτε κάθε ένας που δεν παίρνει μια θέση που επιθυμεί, να καταφεύγει σε μηνύσεις. Είναι πρωτοφανές.

Σαν τέως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχω προσωπική εμπειρία από τις παλινδρομήσεις των συναδέλφων.  Λυπάμαι πολύ για τη στάση τους αυτή, επειδή και οι δύο  από την αρχή της θητείας τους έλαβαν θέσεις με δυνατότητες και προοπτικές να δουλέψουν και να ανέλθουν στα μάτια του κόσμου.

 

Δημήτρης Τσοπανάκης: Μήπως, εκτός από τον Περιφερειάρχη, σκοπεύουν να μηνύσουν και τη μισή Ρόδο;

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου, Δημήτρη Τσοπανάκη:

Θεωρώ σοβαρό πολιτικό ατόπημα  την απαράδεκτη και πρωτοφανή κίνηση των δύο πρώην συνοδοιπόρων συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων, να καταθέσουν μήνυση κατά του Περιφερειάρχη, επειδή το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας τους κατήγγειλε ότι επεδίωξαν έμμισθες θέσεις.

Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Κουνάκης δεν έκανε τη μήνυση τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο κ. Χατζημάρκος είχε κάνει ανάλογη δήλωση; Γιατί τώρα; Ποιός είναι ο λόγος της καθυστερημένης κατά αρκετούς μήνες ενόχλησης  και ευθιξίας του;

Όσο για τον κ. Ανανία, αρνήθηκε  με αστείες δικαιολογίες, τις τρεις θέσεις που του έδινε ο Περιφερειάρχης, αναβαθμίζοντάς τον, από την μία θέση που είχε αρχικά. Στην πραγματικότητα τις αρνήθηκε γιατί ήταν άμισθες.

Και οι δύο συνάδελφοι, ξέχασαν μάλλον ότι έχουν πει στη μισή Ρόδο ότι έπρεπε να τους δοθούν θέσεις  αντιεριφερειαρχών. Με άλλα λόγια, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσουν με την φαρσοκωμωδία της μήνυσης , θα δουν τη μισή Ρόδο στο Δικαστικό Μέγαρο, ως μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν αυτό που μόνοι τους ομολογούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Ή μήπως, εκτός από τον Περιφερειάρχη σκοπεύουν να μηνύσουν και τη μισή Ρόδο; Όλα αυτά είναι αστεία.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.