ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος στην ταράτσα – Ήθελε να το κρύψει από τους γονείς της

Όπως προέκυψε, η 19χρονη είχε γεννήσει πρόσφατα και είχε πείσει τον 17χρονο αδερφό της να καταθέσει ψευδώς ότι βρήκε εγκαταλελειμμένο το βρέφος

Συνελήφθησαν προχθές (19-06-2014) στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μια 19χρονη ημεδαπή και ο 17χρονος αδερφός της, για ηθική αυτουργία σε ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής με ψευδή αναγγελία αντίστοιχα.

Ειδικότερα, μετά την ανεύρεση βρέφους, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-06-2014, σε ταράτσα μονοκατοικίας στα Πατήσια, από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι η 19χρονη συλληφθείσα, χωρίς οι οικείοι να γνωρίζουν για την κύησή της, γέννησε μόνη της στο σπίτι της και στη συνέχεια, έπεισε τον αδερφό της να ισχυριστεί ψευδώς ότι βρήκε το βρέφος στην ταράτσα της διπλανής μονοκατοικίας.

Από τις ιατρικές εξετάσεις της 19χρονης, προέκυψαν ευρήματα που συνάδουν με πρόσφατο τοκετό. Επίσης, ελήφθη βιολογικό υλικό από την ιδία, για συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για δικό της παιδί.

Το νεογέννητο βρέφος, με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. και με τη συνδρομή αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα (20-06-2014) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.