ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στους 717 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Συνολικά 717 άνθρωποι, διαφόρων εθνικοτήτων, έχουν χάσει τη ζωή τους από το ποδοπάτημα κατά το ετήσιο προσκύνημα του χατζ στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό που ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Ανέφερε επίσης ότι 805 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ποδοπάτημα που προκλήθηκε από τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στη Μίνα έξω από την ιερή για τους Μουσουλμάνους πόλη Μέκκα όπου περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στο χατζ.

Αντιδράσεις Ιραν

Το Ιράν επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή τραγωδία στη Μέκκα σε σφάλματα στην εφαρμογή μέτρων ασφαλείας. Από τους 453 νεκρούς προσκυνητές που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής στη Μίνα, οι 43 είναι ιρανοί πολίτες.
“Για λόγους που αγνοούμε” ένας δρόμος ήταν κλειστός στην περιοχή όπου οι πιστοί επιδίδονταν στον συμβολικό λιθοβολισμό του Σατανά, δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού του προσκυνήματος (χατζ). “Αυτό προκάλεσε αυτό το τραγικό συμβάν”, πρόσθεσε ο Σαΐντ Οχάντι στην ιρανική τηλεόραση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο

Το ποδοπάτημα του πλήθους στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, κατά το οποίο τουλάχιστον 453 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους είναι η δεύτερη τραγωδία του πλήττει το φετινό ιερό προσκύνημα, μετά την πτώση του γερανού στις 11 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί της ιερής πόλης που σκότωσε 109 ανθρώπους. Είναι η πρώτη τραγωδία που οφείλεται στην κίνηση του πλήθους κατά τη διάρκεια του χατζ από το 2006.

Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.
Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.
Στις 9 Απριλίου 1998, περισσότεροι από 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.
Στις 15 Απριλίου 1997, κατά την πυρκαγιά που προκλήθηκε από καμινέτο σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι.
Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα λόγω της πολυκοσμίας κατά την τελετή του λιθοβολισμού.
Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο από ασφυξία 1.426 προσκυνητών.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι σοκαριστικές.

Νέα τραγωδία στη Μέκκα! Ποδοπατήθηκαν πιστοί, εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

ΜΕΚΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΝΕΚΡΟΙ

www.parapolitika.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.