ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στον Καναδά ετοιμάζουν ταυτότητες με «ουδέτερο» φύλο

Για πρώτη φορά πρωθυπουργός του Καναδά συμμετέχει σε gay pride

Ο 44χρονος φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό πρωτοτύπησε σε σύγκριση με τους προκατόχους του με την συμμετοχή του στην gay pride (παρέλαση υπερηφάνειας) την Κυριακή. Ο Τριντό είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά που πήρε μέλος στην παρέλαση της κοινότητας των LGBT (ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικά άτομα) μαζί με άλλους πολιτικούς της χώρας.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Τορόντο CP24 ότι η κυβέρνησή του μελετά το ενδεχόμενο στις ταυτότητες των μελών της κοινότητας LGBT να τοποθετηθεί στο μέλλον στην ένδειξη του γένους η λέξη «ουδέτερο». Ο ίδιος τόνισε ότι πριν εφαρμοστεί το νέο μέτρο θα εξερευνηθεί το νομοθετικό πλαίσιο και ο «καλύτερος τρόπος» για την εφαρμογή του χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα η επαρχία του Οντάριο ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις άδειες οδήγησης να αναφέρεται στην ένδειξη φύλο και το «ουδέτερο φύλο». Στην Βόρειο Αμερική συχνά οι άδειες οδήγησης χρησιμοποιούνται και ως ταυτότητες.

Ήδη χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Νεπάλ, χρησιμοποιούν στις ταυτότητες των πολιτών τους το «ουδέτερο φύλο».

Ο Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι η φετινή gay pride στο Τορόντο έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς έγινε στην σκιά του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντα, όταν ο 29χρονος Ομάρ Ματίν, μπήκε τον περασμένο μήνα στο gay κλαμπ Pulse και σκόρπισε τον θάνατο. Από το οπλισμένο χέρι του αφγανικής καταγωγής Αμερικανού δολοφόνου έχασαν την ζωή τους 49 νέοι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.