ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στον ANT1 ο Έλληνας ογκολόγος που ανακάλυψε το τεστ για τον καρκίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους, έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα ογκολόγο, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα τεστ που μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα οκτώ διαφορετικά είδη καρκίνου.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας επιστήμονας “‘πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα. Δεν είναι έτοιμοι ακόμα το τεστ. Θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα προκειμένου να ανιχνευθεί ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθήσαμε κάτι τέτοιο και έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Αν βεβαιωθούμε ότι το τεστ ανταποκρίνεται τότε θα μπορεί να ενταχθεί στον γενικό προληπτικό έλεγχο, αυτό είναι το όνειρό μας”.

Το επόμενο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα ο ογκολόγος απάντησε “στην επόμενη μελέτη θα συμμετέχουν χιλιάδες άτομα και θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια. Η πρώτη έρευνα έγινε σε 1.000 άτομα με καρκίνο χωρίς μεταστάσεις. Η επόμενη μελέτη θα γίνει σε υγιείς ανθρώπους ώστε να δούμε αν προληπτικά μπορεί να ανιχνευθεί ο καρκίνος. Εκεί θα φανεί πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το τεστ”.

Κλείνοντας ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκφράζοντας εκατομμύρια ανθρώπους, συνεχάρη τον Έλληνα επιστήμονα λέγοντάς του “μας κάνετε περήφανους. Ελπίζουμε η έρευνά σας να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.