ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στοιχεία ΣΟΚ από ΟΟΣΑ: Φτωχός πάνω από ένας στους 3 Ελληνες!

Σοκ προκαλεί ο ΟΟΣΑ αποκαλύπτοντας την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα. Την αποτυπώνουν ανάγλυφα τα στοιχεία που ο διεθνής οργανισμός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από έναν στους τρεις (ποσοστό 35,2%) είναι σήμερα φτωχοί και ζουν στο όριο της φτώχειας. Το ποσοστό των Ελλήνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σημειώνει ο ΟΟΣΑ είναι μεγαλύτερο από τις άλλες χώρες μέλη του.

Μάλιστα στα χρόνια των μνημονίων έκανε τεράστιο άλμα αφού το 2009 διαβιούσε σε συνθήκες φτώχειας μόλις το 11,4% των Ελλήνων και τώρα βυθίστηκε στη φτώχεια το 35,2% των Ελλήνων.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014.

Για να καταδειχθεί η διαφορά της Ελλάδος με τα λοιπά 34 κράτη που περιλαμβάνονται στην ανάλυση αρκεί να αναφερθεί πως κατά μέσον όρο μόλις το 10% των πολιτών των χωρών του ΟΟΣΑ διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.