ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στο «φως» νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με δράστη 60χρονο

Από το 2011 έως και το 2015 ο δράστης πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, όλες αφορούσαν σε ζωντανή μετάδοση με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις 

Μία ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, κατάφερε να ταυτοποιήσει την εμπλοκή ενός 60χρονου σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ίχνη ενός κατόχου θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο οποίος συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ίδιου με ανήλικους, με σκοπό την ασέλγεια σε βάρος τους. 

Από την αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, αλλά από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα σε χώρα της Ευρώπης. 

Υπήρξε άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της χώρας, όπου διέμενε ο 60χρονος, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο δράστης πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες. 

Όλες οι συναλλαγές, που αφορούσαν ζωντανή μετάδοση με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ίδιου με ανήλικους, προκειμένου να ασελγήσει σε βάρος τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων η οποία έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.