ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στο Δρομοκαΐτειο και πάλι η Βίκυ Σταμάτη

Την «γυναίκα-κλειδί» αναζητά η αστυνομία, που «βλέπει» οργανωμένη απόδραση.

Τι είπε στους Εισαγγελείς – Την περασμένη Τρίτη δέχθηκε την επίσκεψη μιας γυναίκας που όμως δεν καταγράφηκε στα βιβλία – Τι πήγε «στραβά» και αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια – Ραγκούσης: Δεν ήταν απόδραση, αλλά φυγή για να δει το παιδί της

Πως επρόκειτο για μια παρόρμηση της στιγμής υποστηρίζει στους αστυνομικούς που την εξέτασαν η Βίκυ Σταμάτη, επιχειρώντας να εξηγήσει την απόδρασή της.

Αφού εντοπίστηκε στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου, η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και αρνείται να αποκαλύψει το παραμικρό σχετικά με το πώς βρήκε το κλειδί της μπαλκονόπορτας και το αν την βοήθησε κάποιος. 

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο, με την βοήθεια τουλάχιστον μιας γυναίκας. Την περασμένη Τρίτη η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε στο δωμάτιό της στο Δρομοκαϊτειο την επίσκεψη μιας γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν καταγράφηκε στα βιβλία επισκεπτών του Ιδρύματος. Εκείνη, πιστεύουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έδωσε στην Βίκυ Σταμάτη πιθανότατα το κλειδί με το οποίο άνοιξε την μπαλκονόπορτα του δωματίου της και το έσκασε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η γυναίκα αυτή, έδωσε «συμβουλές» στην Βίκυ Σταμάτη, ως προς το πώς να αντιδράσει μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή της, αναλόγως με το ποια θα ήταν αυτή. Επίσης, οι αστυνομικοί θεωρούν πως αυτή η γυναίκα-«κλειδί» για την υπόθεση βοήθησε με κάποιο τρόπο τη Βίκυ Σταμάτη να διανυκτερεύσει ασφαλώς, εάν δεν την φιλοξένησε στο σπίτι της. 

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως οι αρχές έψαξαν εξονυχιστικά την περιοχή που εντοπίστηκε την Παρασκευή η Βίκυ Σταμάτη, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και θεωρείται αδύνατο να μην είχε εντοπιστεί, αν βρισκόταν εκεί. 

Κατά τη διάρκεια της απόδρασης όμως, πιστεύουν οι αστυνομικοί, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και έτσι αυτοί που είχαν οργανώσει το σχέδιο αποφάσισαν πως το καλύτερο θα ήταν η Βίκυ Σταμάτη να παραδοθεί. Το τι πήγε «στραβά» δεν είναι ακόμα σαφές, όμως το πιθανότερο είναι πως σκοπός της απόδρασης ήταν να δει η Βίκυ Σταμάτη το γιο της, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατό. 

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Βίκυς Σταμάτη στην ΓΑΔΑ, ο Εισαγγελέας Πεπόνης που την εξέτασε, ζήτησε να είναι μόνος του μαζί της στην αίθουσα, για να δει υπό ποιες συνθήκες έγινε η απόδρασή της. Αργότερα την εξέτασε και ιατροδικαστής, καθώς έφερε επιπόλαιες εκδορές στα χέρια και τα πόδια. 

Επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο

Λίγο μετά τις 22:30 ολοκληρώθηκε η εξέταση της Βίκυς Σταμάτη από τους Εισαγγελείς στη ΓΑΔΑ και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου οδηγήθηκε πίσω στο Δρομοκαΐτειο, όπου και κρατούνταν μέχρι την απόδρασή της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή της στη ΓΑΔΑ έδωσε ανωμοτί κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες απέδρασε, ενώ κρατούταν εκτίοντας την ποινή πολυετούς κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για τα εξοπλιστικά. 

Ραγκούσης: Δεν ήταν απόδραση, αλλά φυγή

Δεν ήταν απόδραση, αλλά φυγή για να δει το παιδί της, υποστήριξε το βράδυ της Παρασκευής αφού συναντήθηκε με την πελάτισσά του, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ο κύριος Ραγκούσης δήλωσε πως η γυναίκα είναι μετανιωμένη, αλλά ανακουφισμένη και έχει εμπιστοσύνη στους εισαγγελείς. Επίσης, υποστηρίζει πως κατά τη φυγή της δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο ή αντικλείδι. 

Πρόεδρος Εξωτερικών Φρουρών: Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη

Στην αποκάλυψη πως η πόρτα του δωματίου στο Δρομοκαΐτειο που έμενε η Βίκυ Σταμάτη ήταν μισάνοιχτη, προχώρησε ο πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Θανάσης Τοτολίδης.

Όπως είπε ο κύριος Τοτολίδης, οι εξωτερικοί φρουροί στο ψυχιατρικό ίδρυμα είναι αναγκασμένοι να προσαρμόζουν τη φύλαξη των κρατουμένων βάσει των συνθηκών του ασθενούς. «Για να μην ερεθίσουμε την κυρία Σταμάτη», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star, «η πόρτα έμενε μισάνοιχτη». 

Ο κύριος Τοτολίδης υποστήριξε πάντως ότι αν και με ανοιχτή την πόρτα, οι δύο φρουροί που στέκονταν απέξω δεν άκουσαν ούτε το λουκέτο να ξεκλειδώνει ούτε και κανέναν άλλο ήχο που να φανέρωνε κίνηση στο δωμάτιο της κρατούμενης Βίκυς Σταμάτη.

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.