ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Εθιμοτυπική συνάντηση με Φ. Ζαννετίδη και Χ. Γιασιράνη

 Εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δέχθηκαν χθες, Τρίτη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και η Εντεταμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χαρούλα Γιασιράνη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc, την συντονίστρια της Υ.Α. για τις προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά, Nicole Epting, τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο και την Νομική Σύμβουλο της  Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα ασύλου, Έλενα Γιαννίκη.

 Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών. Συζητήθηκαν επίσης τα νέα δεδομένα μετά και την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. 

 Τόσο ο κ. Ζαννετίδης, όσο και η κ. Γιασιράνη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για την μέχρι σήμερα σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος με όρους ανθρωπισμού και στήριξης των μικρών νησιωτικών κοινωνιών,  παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, η συνδρομή της οποίας έχει εθελοντικό χαρακτήρα, σε ένα ζήτημα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχιση της συνεργασίας για την διαχείριση του ζητήματος, όταν και όπου το θεσμικό πλαίσιο το επιτρέπει.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.