ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Παστίδα ο Κάλλιστος Διακογεωργίου προσκεκλημένος από το “Καμάρι”

 Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, επισκέφθηκε την Παστίδα την Τετάρτη 17/05/2017.

Ο Πρόεδρος Ιωσήφ Σιαλούπ τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στα Γραφεία του Συλλόγου καθώς και στο Παραδοσιακό και Λαογραφικό Σπίτι Παστίδας.

Ο κ.Διακογεωργίου είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τις εγκαταστάσεις και την ιματιοθήκη του Συλλόγου που είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές φορεσιές όχι μόνο της Ρόδου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης θαύμασε την παραδοσιακή φορεσιά της Παστίδας που είναι άνω των 250 ετών και για την οποία γίνεται προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την διάσωση της και της συνέχισης της Παράδοσης.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος διαπίστωσε την πλούσια πολιτιστική δράση του Συλλόγου καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου να υλοποιηθούν τα μεγαλόπνοα σχέδια που έχει το «Καμάρι», ο Πρόεδρος με το Δ.Σ. και τα μέλη.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να γράψει τις εντυπώσεις του στο Βιβλίο Επισκεπτών του Παραδοσιακού και Λαογραφικού Σπιτιού Παστίδας ενώ υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

  


 

Βρείτε μας στο :

www.kamari-pastida.gr

www.youtube.com/kamaripastida

www.facebook.com/KAMARIPASTIDA

[email protected]

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.