ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Κάσο ο Μάνος Κόνσολας – Απάντηση στον Σαντορινιό

 «Στην Κάσο ο Μάνος Κόνσολας- Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους πολίτες του νησιού»

Η Κάσος ήταν ο επόμενος σταθμός των περιοδειών του Μάνου Κόνσολα.

Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες του νησιού και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και με τη Δήμαρχο, κα. Τσανάκη – Σορώτου Μαρία, και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν στη χώρα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν, έχουν προκαλέσει τη διακοπή όλων των έργων που εκτελούνταν στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κόνσολας στο θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Κάσου, ο οποίος διαθέτει έναν μόνο υπάλληλο. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των προσλήψεων στους δήμους για τα μικρά νησιά, αφού είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι δήμοι και να προσφέρουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του σφαγείου και να μην αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι της Κάσου να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στους πολίτες της Κάσου, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου:

«Τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Αυτούς τους 8 μήνες η χώρα πήγε πίσω. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υπάρχει μόνο ο δρόμος της εθνικής ενότητας.

Να απορρίψουμε αυτούς που προσπαθούν να διχάσουν και πάλι τους πολίτες για να δικαιολογήσουν και να καλύψουν τη μνημονιακή τους στροφή και τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης τους το τελευταίο επτάμηνο.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Η Κάσος θα στηρίξει την παράταξη της ευθύνης, τη Νέα Δημοκρατία».

 

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στον κ.Σαντορινιό»

Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαντορινιός:

«Έχω αποδείξει, με έργα αλλά και με τη διαδρομή μου, ότι είμαι σε μεγάλη απόσταση από ακραίες θέσεις και αντιλήψεις.

Στον κ. Σαντορινιό επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς.

Εγώ μιλάω με επιχειρήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική στο μεταναστευτικό, το τίμημα αυτής της πολιτικής το πληρώνουν τα νησιά του Αιγαίου.

Έξι ολόκληρους μήνες δεν κατάφεραν να συστήσουν τη διαχειριστική αρχή για την απορρόφηση των 470 εκ. ευρώ από την Ε.Ε., διέλυσαν την οικονομία των νησιών μας και ακόμα και σήμερα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

Αρνούνται το διαχωρισμό των προσφύγων, που πρέπει να απολαμβάνουν προστασίας, και των παράνομων μεταναστών που πρέπει να επαναπροωθούνται στις χώρες τους. Γιατί αυτή είναι η ευρωπαϊκή πολιτική.

Είχα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή με 9 συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν μου απάντησαν, γιατί πολύ απλά δεν είχαν απαντήσεις.

Όπως δεν έχει απαντήσεις ο κ. Σαντορινιός σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας περί μη ύπαρξης θαλασσίων συνόρων.

Μία εβδομάδα μετά την αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο από τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα».

Δεν έχουν καταλάβει, ότι παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας με αυτές τις πρωτοφανείς θέσεις περί μη ύπαρξης θαλασσίων συνόρων. Υπονομεύουν το δικαίωμα της χώρας μας να προχωρήσει στην οριοθέτηση και ανακήρυξη ΑΟΖ για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η άγνοια, οι ιδεοληψίες και η «αλλεργία» του ΣΥΡΙΖΑ σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα εθνικά ζητήματα, ήταν πάντα γνωστές.

Τώρα, όμως, γίνονται επικίνδυνες».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.