ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ PARTISAN REGATTA ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΑΣΙΑΘ ΡΟΔΟΥ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΑΘΡ

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘ Ρόδου) συμμετέχει στην διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα με την ονομασία PARTISAN REGATTA. Ο αγώνας θα είναι εβδομαδιαίος και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου. Οι ιστιοδρομίες του θα διεξαχθούν στην Ρόδο και στη Σύμη. Στον αγώνα αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 15 σκάφη και πάνω από 150 Ρώσοι ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας που έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συνδιοργανώνεται από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου σε συνεργασία με τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία PARTISAN YACHTING και YACHT OWNER CLUB. Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας διοργανωνόταν στην Τουρκία αλλά φέτος για πρώτη φορά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα νησιά μας. Φέτος τα 2 πρακτορεία ζήτησαν από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου να συνδράμει στην οργάνωση του αγώνα, παρέχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, μέλη για την στελέχωση των Επιτροπών Αγώνα και Ενστάσεων, το γραφείο του Συλλόγου στην Μαρίνα Μανδρακίου και γενικότερα υλικοτεχνική υποστήριξη.

Το πρόγραμμα του  αγώνα είναι το παρακάτω:

Σάββατο, 30-4-2016, Εγγραφές – καταμετρήσεις

Κυριακή, 1-5-2016, 3 παράκτιοι αγώνες (Ρόδος)

Δευτέρα, 2-5-2016, Ρόδος – Σύμη

Τρίτη, 3-5-2016, 2 παράκτιοι αγώνες (Σύμη)

Τετάρτη, 4-5-2016, Ελεύθερη μέρα στη Σύμη

Πέμπτη, 5-5-2016, Σύμη – Ρόδος

Παρασκευή, 6-5-2016, 2 παράκτιοι αγώνες (Ρόδος)

Ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου, από τους πλέον έμπειρους Συλλόγους στην Ελλάδα στην διοργάνωση διεθνών αγώνων και ο Σύλλογος με την μεγαλύτερη αθλητική δραστηριότητα σε αγώνες Ανοικτής Θάλασσας για το 2015 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κινείται στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλητικού – ναυτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα. Για το λόγο αυτό συμφώνησε και ανέλαβε την συνδιοργάνωση του αγώνα. Τα οφέλη του αγώνα είναι πολλαπλά για την τοπική οικονομία των νησιών μας. Στην αρχή της τουριστικής περιόδου, 150 ιστιοπλόοι με ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη, θα περάσουν μια εβδομάδα σε Ρόδο και σε Σύμη, τονώνοντας την κίνηση και τις επιχειρήσεις των νησιών.

Στην διοργάνωση του αγώνα θα συνδράμει και ο Δήμος Ρόδου μαζί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, διευκολύνοντας τα σκάφη σε θέματα ελλιμενισμού.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.