ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε ο Μαραθώνιος της Ρόδου

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΟΥ!

 

Παρουσία Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του Κέντρου, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου που στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η επιτυχία και η ανταπόκριση που είχε ο Μαραθώνιος της Ρόδου τα προηγούμενα χρόνια, μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως έναν προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων, που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».

Επίσης, είπε: «Οι συμμετοχές φέτος αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με τις περσινές, ενώ αναβαθμίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς του συμμετέχοντες με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών.

Εδώ και μερικές ημέρες άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία του μεγάλου αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, σε μια νέα διαδρομή αναδεικνύοντας την ιστορία, τον φυσικό πλούτο και την παράδοση του νησιού, με εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της πανέμορφης πόλης της Ρόδου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη, περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση της Ρόδου στα 10χλμ και όχι στο Μαραθώνιο, γιατί δεν το επιτρέπει  η προετοιμασία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τις αθλητικές μου υπηρεσίες θα προσφέρω και όπου μου ζητηθεί για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης στο όμορφο νησί μας».

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, τόνισε ότι όλοι οι Ροδίτες αγάπησαν και αγκάλιασαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι διαφήμιση για το νησί και στέλνει εικόνες απείρου κάλους σε όλο τον κόσμο.

 «Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στο δρομικό κίνημα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να επισκεφθεί τη Ρόδο», τόνισε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Μιχαλάκης, αφού παρουσίασε αναλυτικά τη νέα διαδρομή, μίλησε για τις τεχνικές προδιαγραφές του Μαραθωνίου κι έδωσε στοιχεία για τους αγώνες των 10 και 5χλμ, καθώς και για τον αγώνα 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που θα γίνουν παράλληλα.

Μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταματόπουλος, όπως κι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών (ADIDAS,  AEGEAN AIRLINES, BLUE  STAR  FERRIES, KAYKAΣ  και άλλοι).

Τον 3ο Μαραθώνιο Ρόδου συνδιοργανώνουν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μαραθώνιος Ρόδου», με την στήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Απριλίου 2016.

Οι δηλώσεις για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του αγώνα www.roadstorhodes.com ή να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών του Δήμου Ρόδου, Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, Τηλ.: 00302241035945.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.roadstorhodes.com

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax:  22410 30145  / Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

-Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βύρωνος 1, 85100 Ρόδος / Τηλέφωνο:  22410 30145

 

Roads to Rhodes Marathon 2016

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου επιστρέφει… ανανεωμένος!

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, συνδιοργανώνουν για 3η  συνεχή χρονιά τον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου, με  την στήριξη του  Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Το Roads To Rhodes Marathon 2016 θα διοργανωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων!

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει την επίσημη έγκριση της AIMS και της IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και τη διεθνή αναγνώριση του αγώνα, καθώς και της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ που έχει εντάξει στο επίσημο καλεντάρι του τον αγώνα. Πλήθος δρομέων, ερασιτεχνών αλλά και κορυφαίων πρωταθλητών όπως η Δωδεκανήσια Ράνια Ρεμπούλη, θα δώσουν το παρών και φέτος.

 

Το Νησί των Ιπποτών έχει αποδείξει την αγάπη του για τον αθλητισμό με σπουδαία παραδείγματα από την αρχαιότητα έως σήμερα, όπως τον Λεωνίδα τον Ρόδιο, τον πιο πολυνίκη αθλητή στην ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων. Έτσι, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, η Ρόδος φοράει τα αθλητικά της και τρέχει σε μια μοναδική παραθαλλάσια κυκλική διαδρομή στο βόρειο κομμάτι της πόλης, η οποία θα επιτρέψει στους δρομείς την καλύτερη πορεία με εντυπωσιακά τοπία όπου θα βιώσουν την πραγματική ιστορία του νησιού.

 

Στη φετινή 3η διοργάνωση, οι διαδρομές ανανεώθηκαν. Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν από και θα καταλήξουν στο κέντρο της πόλης περνώντας από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου. Θα διεξαχθούν αγώνες 5 χλμ., 10 χλμ. και  Μαραθώνιος, τη χρονομέτρηση των  οποίων έχει αναλάβει ο έμπειρος συνεργάτης και κορυφαίος μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς, αλλά και παιδικός αγώνας 1.000 μ. για τους μικρούς μας φίλους. Την προηγούμενη ημέρα οι αθλητές θα γεμίσουν ενέργεια στο Pasta Party που είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες!

 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, δήλωσε: «Η επιτυχία και η ανταπόκριση που είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τα προηγούμενα χρόνια μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως ένα προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».

 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ηλεκτρονικά από το MyNextRun είτε μέσω e-mail ακολουθώντας τις οδηγίες στο Roadstorhodes.com.

Η λήξη της προθεσμίας εγγραφών είναι στις 10 Απριλίου 2016.

 

Ο χρυσός χορηγός του αγώνα θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes. Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων προς και από το νησί της Ρόδου, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η AEGEAN, ενώ Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries. Οι αγώνες διεξάγονται με τα φτερά του Red Bull, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα Απλώς, από τη Ρόδο, θα είναι Χορηγός του Παιδικού Αγώνα. Χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το Sheraton Rhodes Resort. Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ είναι ο Χορηγός Εθελοντισμού στηρίζοντας τους εθελοντές μας, ενώ τα βραβεία και μετάλλια του αγώνα είναι προσφορά του Αθλοθέτη μας, Hhotels.

 

Η Ρόδος είναι έτοιμη να υποδεχθεί κάθε φίλο του τρεξίματος και της άθλησης γενικότερα δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συνδυάσουν τον αγώνα με μια ανοιξιάτικη απόδραση στο πανέμορφο νησί και να εκμεταλλευτούν τις ειδικές τιμές και προσφορές τόσο σε επίπεδο διαμονής-διατροφής όσο και μεταφοράς.

 

Εγγραφείτε τώρα: Roadstorhodes.com 


Μείνετε συντονισμένοι: Facebook.com/roads2rhodes | Twitter.com/RoadstoRhodes | Instagram.com/roadstorhodes

 

Roads to Rhodes Marathon 2016

 

The Marathon of Rhodes returns… renewed!

 The South Aegean Region, the EAS SEGAS DODEKANISOU Athletics Federation and the nonprofit organization RHODES MARATHON, are co-organizing for the 3rd consecutive year the International Marathon of Rhodes, with the support of the Municipality of Rhodes and the Municipal Organization for Culture and Sports and the Rhodes’ Hotels Association. The Roads To Rhodes Marathon 2016 will be held Sunday April 17 in the capital of the Dodecanese! The Marathon Rhodes has the official approval of AIMS and IAAF to ensure the validity and the international recognition of the race, and the Athletics Federation SEGAS which has included it in the official calendar of the race. Runners from all over the world, amateurs and top champions like Rania Rempouli from Dodecanese, will run the Roads to Rhodes! The “Island of the Knights” has proved its love for the sport with great examples from ancient times to today, as Leonidas of Rhodes, was the winner of the most Olympic medals in the history of the ancient Olympic Games. On Sunday, April 17, 2016, Rhodes will once again be in the epicenter of the sports world as the lovers of running will race on a unique seaside circular route in the northern part of the city, which will allow racers to compete at spectacular scenery witnessing the true history of the island. This year routes are new! The races will start from and end in the center of the city at Eleftherias square, passing by the main attractions of Rhodes. There will be three races (5K, 10K and Marathon courses timed by the experienced Nikos Polias), as well as a 1,000m Kids Fun Run. The athletes will have the opportunity to get the energy they will need during Saturday’s Pasta Party (free for all participants). At the press conference held for the 3rd International Marathon of Rhodes, Deputy Head of South Aegean, Ms. Marietta Papavasileiou said: “The success and the response that the International Marathon of Rhodes had the previous years, make us hope that we have made some substantial steps. Our goal is to establish Rhodes as a destination of major sporting events that will help the extension of the tourist season and the support of local businesses”. Registration is already open for interested participants and can be made either online from MyNextRun either via e-mail by following the instructions in Roadstorhodes.com. The end of the enrollment deadline is on April 10, 2016. Adidas Rhodes is the Grand Sponsor of “Roads to Rhodes” Marathon. AEGEAN is the Official Air Carrier of the races. Blue Star Ferries is the Official Sea Transport Sponsor offering discount to all participants. The 3rd International Marathon of Rhodes will have wings provided by Red Bull, Grand Sponsor of the race, while Aplos milk, produced in Rhodes, is the Kids race Sponsor. Sheraton Rhodes Resort is the Hospitality Sponsor of “Roads to Rhodes” Marathon. KAFKAS company for electrical equipment and lighting is supporting the Volunteers’ team as the Volunteerism Sponsor, while Hhotels is the Prize Supporter offering the medals and prizes of Roads To Rhodes Marathon. Rhodes is ready to welcome every fan of running eager to experience a spring break on the beautiful island of South-East Aegean. Athletes and their company will enjoy special rates in accommodation, food and transportation, during an unforgettable journey on the Roads to Rhodes. Register now: Roadstorhodes.comStay tuned: Facebook.com/roads2rhodes | Twitter.com/RoadstoRhodes | Instagram.com/roadstorhodes

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.