ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Α Εθνική  Κατηγορία για πρώτη φορά το Ροδίτικο Σκάκι

Πυρετωδώς προετοιμάζεται ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» για την Α Εθνική, μετά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Αιγαίου.

Πρωτόγνωρη εμπειρία η Α Εθνική με αυξημένες υποχρεώσεις. Αγωνιστικές, οικονομικές και οργανωτικές.  Ο ΙΠΠΟΤΗΣ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας στα μπαράζ την ΙΚΑΡΙΑ, μία πολύ ισχυρότερη ομάδα και με μεγάλη εμπειρία σε αγώνες στην Α Εθνική. Καλείται πλέον να αγωνιστεί σε λιγότερο από ένα μήνα στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Οι αγώνες θα γίνουν στο Ρίο Αχαΐας από 5 μέχρι και 10 Ιουλίου. Θα αγωνιστούν οι 34 ισχυρότερες ομάδες της Ελλάδας και στην κατηγορία θα παραμείνουν μόνο οι 20.

Ζητήσαμε από τον αντιπρόεδρο του ΙΠΠΟΤΗ κ. Νίκο Βασιλάκη, ένα σχόλιο για την πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου και μας είπε:

Πράγματι καλούμαστε να καλύψουμε τη διαδρομή ενός μαραθώνιου τρέχοντας με ρυθμό σπριντ, αλλά θα τα καταφέρουμε. Χωρίς να το περιμένουμε και χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί, πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα και σε πολύ λίγο χρόνο. Το δυσκολότερο όλων, είναι να βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται για τη μετάβαση και τη διαμονή μας στο Ρίο.

Το να αγωνιστεί όμως ένας σύλλογος στην ανώτερη Εθνική κατηγορία οποιουδήποτε αθλήματος αποτελεί μεγάλη επιτυχία και ύψιστη τιμή και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να σταθούμε αξιοπρεπώς. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι πιο δυνατές και πιο έμπειρες από μας και το πιθανότερο είναι να είμαστε στις ομάδες εκείνες που δε θα καταφέρουν να μείνουν στην Α Εθνική. Θα παραμείνουν 20 ομάδες στην κατηγορία και θα πέσουν 14. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε όχι μία αλλά 14 έμπειρες ομάδες. Τα παιδιά μας όμως έχουν μάθει να παλεύουν. Παλεύοντας καταφέραμε να ανέβουμε στην Α Εθνική. Και παλεύοντας θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην Α Εθνική.

Πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε παρτίδα την παρτίδα, κίνηση την κίνηση και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο να δούμε τι πετύχαμε.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.