ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
?

Στη Μεγίστη η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου – Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, για μπορέσει να περάσει από την Βουλή το πιο επώδυνο πακέτο μέτρων από την αρχή της 6ετούς περιόδου των μνημονίων, μέχρι σήμερα.

 

Με το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα τον ιδεοληπτικά εχθρικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα. Επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

 

Παρά τις υποσχέσεις, τόσο του ιδίου του πρωθυπουργού, όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, καμία αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και κανένα μέτρο αντισταθμιστικό των επιπτώσεων της πολυετούς κρίσης δεν έχει ληφθεί.

 

Αντιθέτως, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, επιχειρείται και πάλι η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας με  μέτρα  αποσπασματικού  και  καθαρά  εισπρακτικού  χαρακτήρα,  που αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα,  αλλά αντίθετα το οξύνουν. Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι η δημιουργία ενός σταθερού  φορολογικού πλαισίου  και η μείωση της φορολογίας συνθέτουν το μοναδικό αντίδοτο στην ύφεση.

 

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, για να επικρατήσει η στοιχειώδης λογική, αυτό δεν έγινε. Η αύξηση στο 24% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες,  δίνει την χαριστική βολή σε μια αγορά, που ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και της αδυναμίας τους να καλύψουν ακόμη και τις καθημερινές ανάγκες. Σε συνάρτηση μάλιστα με τα υπόλοιπα φοροεισπρακτικά μέτρα που είτε άμεσα είτε έμμεσα επιβάλλονται, οδηγούν τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν μείνει ακόμα όρθιες, είτε στον αφανισμό, είτε στην μετανάστευση.

 

Καμία μέριμνα για τις εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα που έχουν αφανίσει την μικρομεσαία επιχείρηση.

 

Καμία μέριμνα για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

 

Καμία μέριμνα για την νησιωτικότητα.

 

Καμία μέριμνα για τον μεγαλύτερο  τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό.

 

Κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, έστω και σαν  μελλοντική υπόσχεση. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα, ούτε καν να προσποιηθούν ένα ενδιαφέρον που δεν υπάρχει.

 

Η σιωπή των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων (λαλίστατοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση), είναι εκκωφαντική. Αλλά και όταν μιλούν και τάζουν ανάπτυξη και επενδύσεις, είτε πιστεύουν ότι απευθύνονται σε όντα μειωμένης αντίληψης είτε  ζουν στο δικό τους εικονικό σύμπαν, που καμία επαφή δεν έχει με την πραγματικότητα.

 

Τελικά, είτε είναι οι ίδιοι που διαθέτουν μειωμένη δυνατότητα αντίληψης, είτε συνειδητά και κυνικά συνεχίζουν να μας εξαπατούν.

 

?

 

Στη Μεγίστη η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Στο Καστελλόριζο συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών του νομού και κυρίως των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, αντιλαμβανόμενο την δυσκολία μετακίνησης των μελών του.

 

Το διήμερο Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Διοικητικής Επιτροπής, παρόντων του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, του Αντιπροέδρου κ. Άγγελου Καλαθιανάκη και του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Παπασταματίου ενώ παράλληλα υπήρξε σειρά επαφών με την δημοτική αρχή και τους επιχειρηματίες του νησιού.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, που έγινε παρουσία των τοπικών φορέων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού συνολικά και ειδικότερα οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Στη δεύτερη συνεδρίαση τέθηκαν θέματα κυρίως διοικητικά.

 

Στην συνάντηση εργασίας που έγινε στο Δημαρχείο, με την συμμετοχή του δημάρχου κ.  Σαμψάκου και τον Δημοτικού Συμβούλου κ.  Καρδαρά, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες και  διατυπώθηκαν θέσεις και προτάσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Μεγίστης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί είναι η έλλειψη γιατρού και το πρόβλημα της υδροδότησης.

 

Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στους επαγγελματίες του νησιού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου έκανε γνωστό ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στο Καστελλόριζο σεμινάρια προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, σε θέματα τεχνικών ασφαλείας αλλά και υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, με πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ.

 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην στρατιωτική μονάδα Μεγίστης, όπου τα μέλη της Επιτροπής ευχαρίστησαν τον Υποδιοικητή για το σύνολο των Υπηρεσιών που παρέχει ο Ελληνικός Στρατός στους κατοίκους του νησιού, τόνισαν την σημαντικότητα της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή και τον συνεχάρησαν προσωπικά για το ήθος και το φρόνημα των στρατιωτών της μονάδας ευθύνης του.

 

Στην διάρκεια του διημέρου, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νήσο Ρω, ενώ το Σάββατο, ανήμερα της εορτής των πολιούχων του νησιού Κωνσταντίνου και Ελένης, παρέστησαν στον εκκλησιασμό και στην περιφορά της εικόνας των Αγίων.

?
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.