ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στέφανος Δράκος:Χρόνια πολλά στον αήττητο προστάτη πιστών, Δωδεκανησίων, Συμιακών.

 Στέφανος Δράκος:Χρόνια πολλά στον αήττητο προστάτη πιστών, Δωδεκανησίων, Συμιακών. 

Χρόνια πολλά στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

  

«Σήμερα γιορτάζει ο Χριστιανισμός, γιορτάζουν η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα. Υμνείται και δοξάζεται αυτός που είναι όμοιος με τον Θεό. Τιμάται και εξυμνείται η Σύναξη των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Αγίων Ασωμάτων και Ουρανίων Ταγμάτων. Ο Έφορος και Προστάτης της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης, ο Ταξιάρχης Μιχαήλ ο Πανορμίτης. Πρίγκιπας του φωτός, μέγας Ταξιάρχης, Αρχάγγελος Αγγελικών Ταγμάτων, προστάτης, καθοδηγητής, φως, προστασία και αγάπη. Κάθε πιστός, κάθε Δωδεκανήσιος, κάθε Συμιακός, κάθε άνθρωπος, τυχερός και ευλογημένος, εάν τον πιστεύει, τον τιμά και τον επικαλείται (!)

 

Χρόνια πολλά σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στο Θεό, που τιμάμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα, στη Σύμη (!)

 

Αλίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο, που δεν πιστεύει σε κάτι, σε κάποιον. Αλίμονο σε εκείνον, που δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον Αρχάγγελο, εκείνον που ξεριζώνει το φόβο και εμφυσάει την πίστη, το θάρρος, την ελπίδα, που γίνεται προστάτης και καθοδηγητής.

 

Με σπαθί στο δεξί χέρι, σύμβολο εξουσίας από το Θεό. Με σφαίρα στο αριστερό, συμβολίζει τον κόσμο. Δύναμη χαρισμένη από το Θεό, για να πολεμά τους εχθρούς του. Φορέας χαράς, φρουρός ευτυχίας.

 

«Ω Παερμιώτη Συμιακέ, Παερμιωτάκιμ μου χρουσό»

 

Εννέα ναοί προς τιμήν του. Προς τιμήν εκείνων των Αγγέλων που ταξίδεψαν στη Σύμη. Τόσοι ναοί, όσα και τα τάγματα των αγγέλων. Οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, οι Θρόνοι, οι Δυνάμεις, οι Αρχές, οι Κυριότητες, οι Εξουσίες, τα Χερουβίμ και τα Σεραφείμ. Η Σταυροπηγιακή Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτη, η Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, ο Αυλακιώτης, ο Θαρρινός, ο Καϊλλιώτης, ο Κουρκουνιώτης, ο Κοκκιμίδης, ο Μιχαήλης του Nιβορειού, ο Περιβλιώτης, τα ξωκλήσια της Σύμης.

 

Πιστός ακροατής, έντιμος μεσολαβητής, φύλακας Αρχάγγελος. Ένας αήττητος προστάτης. Φορέας ευλογίας, προστασίας, χαράς.

 

Χρόνια πολλά στο θαυματουργό προστάτη της Δωδεκανήσου.

 

Χρόνια πολλά στο φύλακα Αρχάγγελο της Σύμης.

 

Χρόνια πολλά σε όλους εμάς, που πιστεύουμε.

 

Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με σύμμαχο την πίστη, την αφοσίωση, την ελπίδα, την αγάπη.

Χρόνια μας πολλά».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.