ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στέφανος Δράκος: Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση – Πολύπλευρο το έργο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ

 

«Χριστέ μου, τι θα ‘τανε η πορεία σου, δίχως τη σμύρνα και το νάρδο, στα σκονισμένα πόδια σου;», είπε ο Γιάννης Ρίτσος, στην «Εαρινή Συμφωνία», τιμώντας τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

 

«Πού να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί; Σε ποιο νησί του Ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική; Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ’ άδικο φωνάξεις. Ξέρω πως θάχεις την καρδιά τόσο καλή, τόσο γλυκή, που με τα βρόχια της οργής ταχιά θενά σπαράξεις. (…) Θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν! Δεν είν’ αλήθεια πιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής. Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν!», έγραψε ο Κώστας Βάρναλης, στο ποίημα του με τίτλο «Οι πόνοι της Παναγιάς». Και είναι αλήθεια, τόσο βαθιά, η πίστη των ανθρώπων, μα τόσο μάταιη ξανά σαν δεν επιάσει τόπο.

 

Οι απανταχού Δωδεκανήσιοι, οι Έλληνες, οι Χριστιανοί, πενθούν για τη Σταύρωση Του Ιησού Χριστού από τους ανθρώπους, για την Εβδομάδα των Παθών, και γιορτάζουν την Ανάστασή Του. Τιμούν το θυσιαστικό θάνατο Του Χριστού και τη θριαμβική του Ανάσταση εκ νεκρών, Την Ανάληψή Του.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδας και οι Χριστιανοί, επαναφέρουμε στη μνήμη μας, τα όσα άδικα και θυσιαστικά υπέστη ο Χριστός, δια τη Σωτηρία μας, τις ταπεινώσεις, τα μαρτύρια, τα πάθη, τη σταύρωση.

 

«Και αναστάντα την Τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς», περιγράφεται στο Σύμβολο της Πίστεως μας, δίδοντας ελπίδα και φως σε όλους εμάς, σε όλους όσοι καθημερινά αγωνίζονται, υποφέρουν, δεινοπαθούν. Ελπίδα για το φως της Αναστάσεως, της Σωτηρίας, μέσα από τον Εσπερινό της Αγάπης, της Πίστης και της Αναγέννησης.

 

Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση.

 

Κάθε Θυσιαστικός Θάνατος και μία Θριαμβική Ανάληψη.

 

Κάθε Πάθος και ένα Φως. Φως Αγγελικής Λύτρωσης και Αγάπης.

 

Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, στους απανταχού Δωδεκανησίους, στους απανταχού Έλληνες, στους απανταχού Χριστιανούς.

 

Με ευλογία, πίστη και ελπίδα.

 

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 

Μετρήσιμο και πολύπλευρο το έργο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ

 

Η ανήκουστη υβριστική ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε σε βάρος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ, ανυπόγραφη και συκοφαντική, μόνο έκπληξη, οργή και απορία, μπορεί να προκαλέσει. Πρόκειται για μία προσβλητική, συκοφαντική και κακοήθη ανώνυμη επιστολή, η οποία επιχειρεί να προσβάλλει και να σπιλώσει το αξιοσέβαστο και αναγνωρίσιμο έργο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ. Ένα έργο, το οποίο είναι γνωστό, μετρήσιμο και πολύπλευρό, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έως και σήμερα.

Εδώ και επτά (7) συναπτά έτη, από το 2009 μέχρι και σήμερα, οπότε και εξελέγη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου Ναθαναήλ (κατά κόσμον Φίλιππος Διακοπαναγιώτης), ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εργάζεται σιωπηλά και ακούραστα, έχοντας ανοιχτή την αγκαλιά του σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη. Ερχόμενος από την ακριτική Κάρπαθο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου, έχει προσφέρει τα μέγιστα στο σύνολο των πολιτών, στεκόμενος συμπαραστάτης, οδηγός και αρωγός. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις προσβάλλουν μόνο τους γράφοντες.

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.