ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έξαλλος Ρέντσι: Μέρκελ, σταματά να ταπεινώνεις την Ελλάδα!

Ο δημοσιογράφος του Guardian Αλμπέρτο Ναρντέλι γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η Ιταλία λέει στην Γερμανία: “Αρκετά” – Πρέπει να σταματήσει η ταπείνωση της Ελλάδας, πρέπει να εξευρεθεί μία συμφωνία και κοινό έδαφος για το καλό της ΕΕ».

Το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit, τα εμπόδια της Φινλανδίας, οι απαιτήσεις για νέα σκληρότερα μέτρα φαίνεται πως δεν εξαντλούν μόνο την υπομονή της Ελλάδας αλλά και άλλων κρατών της ευρωζώνης που περιμένουν επιτέλους μια λύση από το Eurogroup! Οι διαρροές πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν όχι μόνο ενήμερη αλλά και σύμφωνη με το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit βάζει την καγκελάριο της Γερμανίας στο κάδρο των αντιδράσεων. Όπως και το γεγονός πως με πρόσχημα τον κυβερνητικό συνασπισμό και το μέλλον του, οι Φινλανδοί βάζουν ξανά τρικλοποδιά σε μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Αν το Eurogroup αποτύχει, όπως όλα δείχνουν, τη λύση θα κληθούν να δώσουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι υπουργοί κρατών και κυβερνήσεων. Και εκεί ίσως ορισμένοι να ξεσπάσουν κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian, Alberto Nardelli, θα είναι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ένας από τους συμμάχους της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια για την εξέρευση λύσης. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος απ’ όσα γίνονται στις Βρυξέλλες θα είναι αποφασισμένος να πεί στη Μέρκελ πως πρέπει να σταματήσει η ταπείνωση της Ελλάδας και να βρεθεί μια συμφωνία για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

madata.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.