ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στα δικαστήρια των ΗΠΑ η Lufthansa για τις χαμηλές αποζημιώσεις της Germanwings

Η γερμανική εταιρία έδωσε μόλις 25.000 ευρώ ανά επιβάτη, όταν τα αμερικανικά δικαστήρια συνηθίζουν να καταλογίζουν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις σε θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων

Στα δικαστήρια των ΗΠΑ θα βρεθεί η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa για τις χαμηλές αποζημιώσεις της Germanwings.

 Η ιστορία ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ποσών που θα έδινε η Lufthansa για κάθε επιβάτη που σκοτώθηκε στην πτήση της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις. Τον Ιούνιο η γερμανική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε μόλις 25.000 ευρώ ανά επιβάτη επιπρόσθετα στα 50.000 ευρώ που είχε καταβάλει άμεσα τις πρώτες ημέρες μετά το ατύχημα. 

Όμως, η πρόταση αυτή είχε συναντήσει τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των συγγενών των 150 επιβατών της μοιραίας πτήσης οι οποίοι αναζητούν το δίκιο τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στα δικαστήρια των ΗΠΑ, όπου θεωρούν ότι μπορούν να επιδικαστούν στην Lufthansa πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Και αυτό γιατί οι νόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις για προσωπικές και συναισθηματικές βλάβες, σε αντίθεση με τους πιο σκληρούς γερμανικούς νόμους. 

Η δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων θεωρεί ως βάση συζήτησης το ποσό των 100.000 ευρώ ως βάση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση συμβιβασμού ανάμεσα στα δύο μέρη. 

Η νομική βάση του εγχειρήματος βασίζεται ότι μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν και τρεις Αμερικανοί πολίτες. Κάτι που δίνει σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις στις ΗΠΑ από τα «ψίχουλα» που δίνει η Lufthansa καλυμένη πίσω από τους ευρωπαϊκούς νόμους.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.