ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Στα αμερικανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Στα αμερικανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα προβάλλεται στα αμερικανικά ΜΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τις τελευταίες μέρες, με ανταποκρίσεις και σχόλια σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, γίνεται αναφορά στα όσα δήλωσε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, υπογραμμίζοντας, ότι μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δυο φορές (σε Βερολίνο και Λονδίνο) υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Los Angeles Times καταγράφει την στήριξη που πρόσφερε στην χώρα μας ο Κλούνεϊ, τασσόμενος υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, όπως και οι συνάδελφοί του, Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος διερωτάται εάν οι δηλώσεις των τριών συμπρωταγωνιστών της ταινίας «Μνημείων άνδρες» αποτελούν μια «γνήσια πολιτική τοποθέτηση ή μια προκλητική δήλωση δημοσίων σχέσεων», στο πλαίσιο προώθησης της νέας τους ταινίας, όπως επισημαίνεται.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται το γεγονός, ότι παρά την πίεση για επιστροφή των γλυπτών, οι βρετανικές αρχές έχουν κατ’ επανάληψη υποστηρίξει πως τα γλυπτά θα παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Τέλος, σημειώνεται, ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ επανάλαβε τη θέση του σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, για την παρουσίαση της ταινίας «Μνημείων άνδρες», τονίζοντας πως πολιτιστικοί θεσμοί όπως το Μουσείο Γκέτι στο Λος Άντζελες, αλλά και τα Μουσεία του Βατικανό έχουν επιστρέψει έργα τέχνης κατά το παρελθόν.

Αναφορά στις δηλώσεις Κλούνεϊ έκανε και η Wall Street Journal, επισημαίνοντας, ότι με αφορμή την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας του Κλούνεϊ στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε, ότι «η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα υπέρ της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», χαρακτηρίζοντας ως «καλή την ιδέα» επιστροφής τους στη χώρα μας.

Τέλος, η New York Times ανέφερε, ότι ο Κλούνεϊ, μιλώντας για το «ακανθώδες ζήτημα» του επαναπατρισμού έργων τέχνης και ερωτηθείς για τα γλυπτά του Παρθενώνα, μέρος των οποίων εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο και στο Λούβρο, δήλωσε, πως «η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

Newsbomb.gr

Share
Στα αμερικανικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.