ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σπυράκια στο στήθος: Πώς θα τα αποφύγετε

Το καλοκαίρι που ιδρώνουμε πολύ είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν μικρά, ενοχλητικά σπυράκια σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η απόφραξη των ιδρωτοποιών αδένων στο στήθος είναι πιθανό να οδηγήσει στην εμφάνιση εξανθημάτων, ιδιαίτερα μετά την μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο και την έντονη εφίδρωση. Τα σπυράκια είναι συνήθως μικρά, έχουν λευκή κορυφή και προκαλούν φαγούρα και δυσφορία.

Για να απαλλαγείτε από τα εξανθήματα και να αποφύγετε την εμφάνισή τους στο μέλλον, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:

– Διατηρείτε το δέρμα δροσερό και απαλλαγμένο από ιδρώτα χρησιμοποιώντας υγρά μαντιλάκια. Φροντίστε να επιλέξετε ένα προϊόν που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος, ώστε να αποφύγετε ερεθισμούς.

– Όταν εκτίθεστε στον ήλιο, κρατήστε το δέρμα προστατευμένο χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Το αντηλιακό πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην βαραίνει το δέρμα, ώστε ο ιδρώτας να εξατμίζεται εύκολα και να μην αυξάνεται η θερμοκρασία της επιδερμίδας.

– Κάντε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να μην φράζουν οι πόροι του δέρματος.

Onmed.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.