ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σπυράκια στο πηγούνι: Ποιο πρόβλημα υγείας φανερώνουν για τις γυναίκες

Τα σπυράκια εμφανίζονται σε κάθε σημείο του προσώπου και του σώματος και μπορεί να οφείλονται σε εσωτερικές ανισορροπίες του οργανισμού.

Όσον αφορά τα σπυράκια στο πηγούνι συγκεκριμένα, μπορεί να φανερώνουν πρόβλημα υγείας που η γυναίκα δεν έχει αντιληφθεί.

Αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν κρίσεις ακμής στο πηγούνι, καθώς αυτό το σημείο του προσώπου επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις διακυμάνσεις των ορμονών που παρατηρούνται κατά τον κύκλο της περιόδου.

Εάν οι κρίσεις είναι σοβαρές, η γυναίκα πρέπει να απευθυνθεί στο γυναικολόγο της, καθώς μπορεί να αποτελούν ένδειξη για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Εκτιμάται ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πλήττει περίπου το 10% του γυναικείου πληθυσμού αναπαραγωγικής ηλικίας. Ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι η ακμή στο κατώτερο μέρος του προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, τα σπυράκια εμφανίζονται λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης, ορμόνη που συμβάλλει στη λιπαρότητα του προσώπου και το σχηματισμό εξανθημάτων. Η ακανόνιστη περίοδος είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό σύμπτωμα.

Onmed.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.