ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σπουδαία επιστημονική διάκριση για τον Δρ Στέφανο Δράκο

Του απονεμήθηκε το βραβείο αναγνωστών 2016 του οίκου «Taylor & Francis»

Στον Στέφανο Δράκο, Διδάκτορα του ΑΠΘ και υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, απονεμήθηκε το βραβείο αναγνωστών 2016, που αφορά στην κατηγορία μηχανική και τεχνολογία (Engineering & Technology Reader’s Award 2016), του παγκοσμίως κορυφαίου ακαδημαϊκού εκδοτικού οίκου «Taylor & Francis».

Η επίσημη ανακοίνωση, που αφορά στην απονομή του βραβείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2016, από τον εκδοτικό όμιλο «Taylor & Francis», που επενδύει στην καλλιέργεια της γνώσης. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«We’re delighted to announce that the winner of our Reader’s Award 2016, is Στέφανος Δράκος “Quantitative of uncertainty in unconfined flow problems”, which can be accessed for free until the end of 2016 here: http://bit.ly/2dAhXSM».

Η ερευνητική εργασία του Δρ Στέφανου Δράκου, έλαβε το πρώτο βραβείο αναγνωστών για το 2016, μεταξύ 2.404 ερευνητικών εργασιών που δημοσιεύτηκαν από τον παγκοσμίως κορυφαίο ακαδημαϊκό οίκο. Ο συγκεκριμένος όμιλος, μετρά πάνω από 164 χρόνια ιστορίας, με έδρα την Οξφόρδη.  

Η βραβευμένη ερευνητική εργασία του Δρ Στέφανου Δράκου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «International Journal οf Geotechnical Engineering» και αφορά σε μία νέα μέθοδο, βασισμένη στο γενικευμένο χάος, σύμφωνα με την οποία επιτυγχάνεται, η ποσοτικοποίηση της αβεβαιότητας, που χαρακτηρίζει το φαινόμενο των ελεύθερων ροών στο έδαφος, επιτρέποντας την εκτίμηση του κινδύνου τέτοιων προβλημάτων.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.