ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με 2 υλικά

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με 2 υλικά

Υλικά
600 ml κρέμα γάλακτος

400 γρ. Nutella ή μερέντα 

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ (ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί) και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη

Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως

Ξεφορμάρετε και σερβίρετε

Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή σιρόπι σοκολάτας

Extra tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση. 

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.