ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Σπιτική πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μυρωδικά

Σπιτική πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν και μυρωδικά

Υλικά για τη ζύμη
30 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι νερό
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
4-5 φέτες ζαμπόν χοιρινό
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
500γρ. μοτσαρέλα για πίτσα

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σε μέγεθος μπάλας του τένις και με τα χέρια μας, το απλώνουμε ώστε να γίνει στρογγυλό και το τοποθετούμε στο ταψί. Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι έτσι ώστε να φτιάξουμε πολλές μικρές βάζει για πίτσα. Σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Επίσης κόβουμε τα υλικά μας για να τα έχουμε έτοιμα. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια κάθε βάσης το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και από πάνω αραδιάζουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και λίγη πιπεριά. Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.