ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Σπιτικές ψαρομπουκιές

Σπιτικές ψαρομπουκιές

Φτιάξτε μόνοι σας τον πιο νόστιμο ψαρομεζέ

 Έχετε βαρεθεί να τρώτε συνεχώς το ίδιο πιάτο με τα ψαρικά; Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να πειραματιστείτε με την πιο υγιεινή και θρεπτική τροφή. Δείτε πώς θα φτιάξετε μόνοι μας τους πιο νόστιμους ψαρομεζέδες.

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:20΄

ΨΗΣΙΜΟ: 10΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΨΑΡΟΜΠΟΥΚΕΣ

Υλικά

600 γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκαλα (γαλέος, πέρκα, γλώσσα)

7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά, χτυπημένα με λίγο γάλα

30 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί 

30 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)

30 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο

1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και πλάτους 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε.

Ετοιμάζουμε 3 πιάτα, 1 για το αλεύρι, 1 για το αβγό και 1 για το μείγμα από ψίχουλα, βρόμη, τυρί, πάπρικα, σκόρδο και πιπέρι. Περνάμε κάθε κομμάτι ψαριού διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και  το μείγμα. Το μείγμα με τα ψίχουλα θα  κάνει μια ωραία κρούστα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις ψαρομπουκιές. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Στη μέση του ψησίματος τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί το ψάρι θα σκληρύνει και θα στεγνώσει.

Σερβίρουμε με ντοματένια σάλτσα ή με μια ελαφριά μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.

www.parapolitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.