ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εκπληκτικό: Το σπίτι που όλη του η στέγη είναι γυάλινη – Κάθεσαι στο ζεστό σαλόνι και νομίζεις ότι είσαι έξω [εικόνες]

Ένα καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό σπίτι αξίας 3,5 εκατομμυρίων λιρών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Chislehurst, ένα καταπράσινο νοτιοανατολικό προάστιο του Λονδίνου, και δημιουργήθηκε το 1951, όταν ο Ψυχρός Πόλεμος εντεινόταν και μόνος του σκοπός ήταν να στεγαστούν σε αυτό κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η περιοχή επιλέχθηκε εξαιτίας της πυκνής βλάστησης, κάτι που παρείχε στο καταφύγιο τη μυστικότητα που απαιτούνταν, ενώ το κτίριο χτίστηκε με τοίχους από σκυρόδεμα πάχους 12,7 εκατοστών.

Με το τέλος του πολέμου, όμως, το κτίριο περιήλθε σε κακή κατάσταση λόγω της εγκατάλειψης. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο πολυτελές σπίτι, με εσωτερική πισίνα, ένα εντυπωσιακό αίθριο και μία μεγαλειώδη γυάλινη σκάλα.

Το οίκημα έχει γίνει γνωστό ως το «Γυάλινο Σπίτι» και βγήκε στην αγορά για 3,5 εκατομμύρια λίρες. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, μία κομψή κουζίνα, δωμάτιο παιχνιδιών και μία υπέροχη βεράντα.

Για την ανακαίνισή του χρειάστηκαν δύο χρόνια καθώς οι εργάτες έπρεπε να γκρεμίσουν μέρη από τους τοίχους για να  χαράξουν παράθυρα και πόρτες.

Πριν τη μεταμόρφωσή του, το κτίριο ήταν ένα από τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου του Λονδίνου, που είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού χειμώνα.

Ήταν πλήρως εξοπλισμένο με ντους, τρόφιμα και καύσιμα, και απείχε μόλις 20 λεπτά από τη Γέφυρα του Λονδίνου με το τραίνο. Υπήρχε επίσης αίθουσα με χάρτες, κοιτώνες και γεννήτριες ντίζελ.

«Αυτό το εξαιρετικό σπίτι είναι πραγματικά μοναδικό», δηλώνει στην Daily Mail ο Στίβεν Μέι, από το JDM Estate Agents, το γραφείο που διαθέτει στην αγορά την πολυτελή κατοικία. «Απευθύνεται σε εκείνους τους αγοραστές που αναζητούν ένα σύγχρονο πολυτελές σπίτι με μία ενδιαφέρουσα ιστορία».

Το καταφύγιο όπως ήταν μετά την εγκατάλειψή του

 iefimerida.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.