ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σπανακοτυρόπιτα της γιαγιάς Παρασκευής

Υλικά

1 κιλό αλεύρι (περίπου)

Λίγο ξύδι

Νερό χλιαρό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κιλό σπανάκι περίπου

Κρεμμύδι ξερό

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φέτα

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε και την φέτα.

Ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και λίγο αλάτι. τρίβουμε με τα χέρια μας την ζύμη και μετά ρίχνουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα ή κάνουμε μικρά σπανακοτυροπιτάκια. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου της Παρασκευής που δεν είναι πια στην ζωή αλλά μου έμαθε πολλά πράγματα για την μαγειρική και τα γλυκά.

Μ.Π.

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.