ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%bf

Σπανάκι με πέννες στο φούρνο

Υλικά για 2-4 άτομα

– 2 κιλά σπανάκι

– 2 κούπες τσαγιού πέννες

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

– 6 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές

– 6 κουταλιές λάδι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε και το ψιλοκόβετε με το ψαλίδι ή το περνάτε από χοντρό μύλο. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τις πέννες για 5 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  2. Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τις πέννες, προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  3. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
  4. Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.