ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

SOS από τους ειδικούς: Η οικονομική κρίση αύξησε τα υπέρβαρα παιδιά στην Ελλάδα

«Οι πολίτες αναγκάζονται πλέον να τρέφονται με φθηνά τρόφιμα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι φτωχά σε διατροφική αξία», λέει ο Ευθύμιος Καπάνταης, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί αφού παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για ενίσχυση της παχυσαρκίας στη χώρα μας, ειδικά μεταξύ των νέων, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) για την παχυσαρκία, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών του στην παιδική παχυσαρκία. Αναφέρεται επίσης ότι τα ελληνόπουλα είναι είτε υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε ποσοστό 44%.

«Το μέσο σωματικό βάρος των παιδιών έχει σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο Ευθύμιος Καπάνταης, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ). «Οι πολίτες αναγκάζονται πλέον να τρέφονται με φθηνά τρόφιμα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι φτωχά σε διατροφική αξία», προσθέτει.

«Η οικονομική δυσχέρεια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, «δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για κακές διατροφικές επιλογές. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να αγοράζουν έξυπνα, επιλέγοντας π.χ. φθηνότερες αλλά πλούσιες σε διατροφική αξία τροφές όπως οι σαρδέλες και ο γαύρος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.