ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
cheesecake-nutella-xoris-psisimo2

Σοκολατένιο τσίζκεικ χωρίς ψήσιμο!

Τι θα χρειαστείς για την βάση:

  • 400γρ μπισκότα (Digestive, πτι-μπερ ή ότι σου αρέσει)
  • 200γρ βούτυρο
  • 2 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή nutella

Υλικά για την κρέμα του Cheesecake:

  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 400 γρ μερέντα ή nutella

 

  • Σε ένα μπλεντεράκι βάλε τα μπισκότα και θρυμμάτισε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη και μετά βάλε τα θρύμματα σε ένα μπολ.

Λιώσε το βούτυρο μαζί με τη μερέντα και πρόσθεσε τα στο μπολ με το μπισκότο. Φρόντισε να τα ανακατέψεις καλά ώστε να βραχούν όλα τα μπισκότα, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της άμμου.

Τώρα πάρε μια φόρμα δαχτυλίδι και άπλωσε καλά το μείγμα σου, ενώ με τη βοήθεια ενός  ποτηριού προσπάθησε να καλύψεις τα τοιχώματα της φόρμας για να μπει η κρέμα στο κέντρο.

Επίσης, επειδή για αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεσαι φούρνο μιας και δεν θα το ψήσουμε, θα πρέπει να πατήσεις καλά την βάση του μπισκότου με ένα ποτήρι, ώστε να γίνει το μπισκότο συμπαγές.

Μιας και τελειώσαμε νε την βάση τώρα σειρά έχει η σοκολατένια κρέμα. Για να ξεκινήσεις βάλε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την άχνη και χτύπησε τα καλά με το μίξερ ώστε να μαλακώσει η κρέμα και να αφρατέψει.

Στην συνέχεια, όταν γίνει λεία πρόσθεσε και την μερέντα. Να ξέρεις ότι αν την βάλεις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων θα είναι πιο εύκολο να τη βγάλεις όλη από το βαζάκι!

Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η κρέμα σου είναι έτοιμη, τόσο απλά και γρήγορα.

Τώρα απλά πρόσθεσε την κρέμα στο κέντρο της βάσης και άπλωσε την καλά ώστε η επιφάνεια να είναι λεία και βάλε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες για να παγώσει. Όταν το βγάλεις μπορείς να το γαρνίρεις με κακάο σε σκόνη ή λευκή σοκολάτα.

ediva.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.