ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι σε νησί της Σκωτίας: Έγινε η πρώτη κλοπή μετά από 50 χρόνια!

Δεν μπορούν να πιστέψουν το… κακό που τους βρήκε: Έκλεψαν ζαχαρωτά και σοκολάτες από παντοπωλείο!

Σ΄ έναν κόσμο που τρέχει με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς, η είδηση μιας κλοπής αποτελούμενη από ελάχιστες σοκολάτες, καραμέλες και μερικές μπαταρίες απλά δεν είναι είδηση.

Όμως για το μικρό νησί Isle of Canna της Σκωτίας, αυτό το γεγονός αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός. Και αυτό γιατί η προηγούμενη κλοπή είχε γίνει πριν 50 χρόνια. Και δεν μιλάμε για μια όποια και όποια κλοπή. Αλλά για ένα ξύλινο πιάτο από την εκκλησία.

Η νέα αυτή κλοπή έγινε στο αυτοδιαχειριζόμενο παντοπωλείο του νησιού, όπου οι 20 κάτοικοι αλλά και οι διερχόμενοι ψαράδες, αγοράζουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Το εν λόγω παντοπωλείο λειτουργούσε με έναν εντελώς ιδιότυπο τρόπο, όντας πάντα ανοιχτό σε 24ωρη βάση, χωρίς υπαλλήλους και ταμείο, και με τους πελάτες να αφήνουν το ακριβές αντίτιμο των αγορών τους σε ένα ειδικό κουτί.

Οι κάτοικοι του νησιού είναι ιδιαιτέρως θορυβημένοι με την κατάσταση. Σε τέτοιο βαθμό που σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν την μέχρι τώρα λειτουργία του καταστήματος. Και αν μη τι άλλο να το κλειδώνουν τη νύχτα.

Η αστυνομία της περιοχής, η οποία δεν έχει κανένα αρχείο εγκληματικότητας από το νησί, ανέλαβε να βρει τους κλέφτες των ζαχαρωδών καθώς και των 6 χειροποίητων καπέλων που είχε φτιάξει η μάνατζερ του καταστήματος. Ενώ όλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από το μεγάλο κακό που βρήκε το νησί τους. Άλλοι τόποι, άλλα ήθη.

protothema.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.